По стара българска традиция с хляб и сол бяха посрещнати

...
По стара българска традиция с хляб и сол бяха посрещнати
Коментари Харесай

Внукът на Симеон Сакскобургготски - сред екозащитници на плаж Болата край Каварна

По остаряла българска традиция с самун и сол бяха посрещнати в Каварна Емма Гилева - началник на Черноморска мрежа на неправителствените организации, Антония Красимирова, която учи „ Международни връзки “ във Виена, и Тасило Сакскобургготски - един от внуците на Симеон Сакскобургготски, оповестява на страницата си морската община.
Гостите са се срещнали с възпитаници от клуб „ Екопулс “  на главно учебно заведение „ Йордан Йовков “ в Каварна.
По думите на Емма Гилева визитата им Каварна е резултат от положителното сътрудничество между клуб „ Екопулс “ и Черноморска мрежа на неправителствените организации, което датира от години и е от множеството екологични акции, провеждани с младежи от разнообразни крайбрежни градове. „ Младите хора от екоклуба са част от нашата стратегия за обучение, мониторинг и запознаване с гражданската просвета. Днес  всички дружно ще извършим мониторинг на твърдите боклуци на един от най-красивите плажове в света – Болата “, е представена на страницата Емма Гилева.
Кметът на Каварна Нина Ставрева е изразила благодарността си към учителите, които учат децата да опазват природата. Посочила е също, че в Каварна е единствената в страната премия „ Черноморски орден “. Отличието е от Деня на Черно море – 31 октомври в границите на конференция в Истанбул и е за дейна активност на учителския колектив и учениците в региона на опазването на Черно море.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР