По споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Враца и защитата

...
По споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Враца и защитата
Коментари Харесай

Условна присъда получи иманяр, спипан с множество археологически находки във Враца

По съглашение, подписано сред Окръжна прокуратура – Враца и отбраната на подсъдимия Д.П., му е наложено наказване от една година „ отнемане от независимост “ с четиригодишен изпитателен период за осъществено от него закононарушение по член 278, алинея 6, прочие 2, алт. 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 24.01.2017 година, в региона на автогара в гр. Враца, както и в употребения от него апартамент на ул. „ Никола Войводов “, подсъдимият държал петдесет и шест археологически обекта. Сред тях имало монети – сребърни, бронзови, медни, лъжичка, гривна, връх на стрела и други находки, със следи от разнообразни минали столетия. Всички те не били разпознати и регистрирани по съответния ред, според Закона за културното завещание. Общата им стойност възлиза на 18 434 лв..
Подсъдимият П. се е признал за отговорен за осъщественото от него незаконно действие и се е съгласил да му бъде наложено наказване „ отнемане от независимост “ и санкция в размер на 3 000 лв..
Инкриминираните движимости, намиращи се на предпазване в Регионален исторически музей - Враца, са отнети в интерес на страната.
Одобреното от съда съглашение има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР