По споразумение на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден И.С., на

...
По споразумение на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден И.С., на
Коментари Харесай

2 години затвор за хулиганство и закана с убийство

По съглашение на Районна прокуратура-Стара Загора е наказан И.С., на 48 година, за това, че на 13.05.2019 година, в землището на с.Загоре, общ.Стара Загора, на отбивка на пътя за гр.Димитровград, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като на обществено място и пред преминаващите по пътя жители, отправил обидни думи и хули по отношение на непознатия за него Я.Е., като му направил забележка за метода, по който ръководи конска каруца по пътното платно, раздрал с ръце ризата, с която бил облечен потърпевшия, след което размахал заплашително дървена дъска и се опитал да го удари с нея по главата.

Деянието съставлява рисков рецидив – закононарушение по чл.325 ал.5 вр. ал.1 вр. чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

За това закононарушение на подсъдимия И.С. е било наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от две години при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване на присъдата. И.С. е приет за отговорен и за това, че на 13 май 2019 година, в землището на с.Загоре, общ.Стара Загора, на отбивка на пътя за гр.Димитровград, се заканил на Я.Е. с ликвидиране с думите: „ Сега ще те убия и ще те излежа! “, и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му – закононарушение по чл.144 ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. За това закононарушение на И.С. е било наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от две години при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване на присъдата.

На съображение чл.381 ал.8 от Наказателно-процесуален кодекс във вр. чл.23 ал.1 от Наказателен кодекс, на обвинения И.С. е било несъмнено наказване, а точно най-тежкото такова - “лишаване от независимост ” за период от 2 години, което да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим.

Определението на съда, с което е било утвърдено подписаното сред страните съглашение, е дефинитивно и не предстои на митинг и/или обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР