По-специално това са дните – 23 декември, 24 декември, 28

...
По-специално това са дните – 23 декември, 24 декември, 28
Коментари Харесай

Бъдете внимателни, ”Пътна полиция” ще дебне по празниците frognews.bg

„ По-специално това са дните – 23 декември, 24 декември, 28 декември, 30 декември, 1 и 2 януари от Новата година, когато от наша страна ще бъде основана организация за обезпечаване на оптимален брой полицейски екипи, които да бъдат на входовете и изходите на огромните обитаеми места и по главните пътни посоки, за подкрепяне на придвижването, при нужда - контролиране, за да не се образуват тапи и усложнявания “, уточни Ботева.

 

Ще бъде обезпечено и наличие на полицейски чиновници на съществени места, където се чака по-голям трафик, включително курортни места и граничните пунктове.

" По време на тези празнични, почивни дни ще продължи контролната активност, с изключение на в пиковите часове, само че и през нощта, като в случаите, при които се открият извършители, ще продължи да се ползва и така наречен линеен метод ", изясни инспекторът от " Пътна полиция ".

 

Полицаите ще наблюдават главно за съществени нарушавания, осъществяване на неправилни маневри и за придвижване по автомагистралите в спешната лента. 

А в интервала от 24 до 27 декември, както и на 1 януари ще бъде проведена профилирана полицейска интервенция " Алкохол, опиати, недееспособност и скорост ", добавя " Дарик ".

 

 За предходната година за коледните празници общо формираните санкции за административни нарушавания са 40 558, от тях 3701 са актове, 14 501 са фишове, 22 171 - електронни фиша за скорост и 185 електронни фиша за липса на застраховка гражданска отговорност. При пътнотранспортни катастрофи за предходната година починалите са 18, стана ясно на брифинга.

 

„ Призоваваме да се внимава със скоростта, да се кара деликатно и всички водачи да не не помнят, че не пътуват сами, както и че всички останали хора в придвижването също имат близки, за които да мислят “, прикани още контрольор Мария Ботева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР