По случая с либийски танкер „Бадр” и частния съдебен изпълнител

...
По случая с либийски танкер „Бадр” и частния съдебен изпълнител
Коментари Харесай

Случаят с либийския танкер и ЧСИ-то Тотко Колев: Образувани са две дисциплинарни производства

По случая с либийски танкер „ Бадр” и частния правосъден реализатор Тотко Колев към този момент има формирани две дисциплинарни производства, като едното се апелира пред Върховен касационен съд. Това изясни ръководителят на Камарата на частните правосъдни реализатори Георги Дичев.
Наложеното наказване е 2 години отнемане от права, само че Камарата счита, че е професионално да се изчака правосъдното решение. Другото произвеждане в развой на администриране пред дисциплинарната комисия.
Срещу частния правосъден реализатор, продал либийския транспортен съд, беше формирано досъдебно произвеждане. Танкерът, благосъстоятелност на либийска държавна компания, беше задържан преди повече от година, а в края на предходната – екипажът и флагът му бяха заменени. Според държавното обвиняване частният правосъден реализатор е превишил правата си, като е работил в полза на българско сдружение.
Жалбата против дейностите на Тотко Колев не е била подадена до Камарата на ЧСИ, а до Министерството на правораздаването. Така представителят на либийската страна е сезирал единствено министъра на правораздаването. След това Цецка Цачева е поискала формиране на дисциплинарно произвеждане, посочи Георги Дичев.
От Камарата също са направили инспекция в адвокатската фирма на Тотко Колев, само че поради двете следствия детайлности не могат да се огласяват, уточни Георги Дичев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР