По случай Световния ден за борба с остеопорозата (20 октомври)

...
По случай Световния ден за борба с остеопорозата (20 октомври)
Коментари Харесай

В Майчин дом ще се проведат безплатни прегледи за остеопороза

По случай Световния ден за битка с остеопорозата (20 октомври) „ Майчин дом “ провежда безвъзмездни прегледи за остеопороза от 21 до 23 октомври в това число. Изследванията ще се правят в Консултативно-диагностичен блок към болницата(кабинет 206) сред 09:00 и 12:00 часа, а записванията ще стават на телефон: 02/9172311.
Остеопорозата е заболяване с доста лица и няколко проявления, което се показва в понижаване на костната компактност и нараснал риск от настъпване на фрактури. Позната е като „ тихият апаш “, тъй като не е съпроводена с болежка. Сигналът за болестта идва при строшаване, най-често при незначителна контузия. При остеопорозата могат да се употребяват доста способи за лекуване. От огромно значение обаче е слагането на точна диагноза. Днес това е допустимо с остеодензитометър – скринингов способ, който работи на правилото на ултразвук и дава резултат извънредно бързо. Уредът е неусетен, слага се в региона на петата и мери количеството костна компактност, като единствено след минути демонстрира дали има настъпило изменение в естествените стойности и дали е нарушена здравината на костите.
Остеопорозата няма възраст. Рисковите фактори се свързват с настъпването на менопауза или ранна менопауза, късен пубертет, нерационалното хранене, ниска двигателна интензивност, ендокринни болести, хронични болести и други
Кабинетът за остеопороза към „ Майчин дом “ е отворен всеки ден. Стандартната цена на прегледа е 20 лв.. Само от 21 до 23 октомври искащите могат да се изследват гратис.
„ Майчин дом “ е най-голямата и най-старата профилирана АГ болница у нас, където се наблюдават най-сложните медицински случаи от цялата страна. Тя е единствената АГ болница с сложна услуга за женско здраве и профилактика на бременността, включваща ехографски проучвания, биохимичен скрининг и неинвазивни ДНК проби за диагностика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР