По случай професионалния си празник – 20 декември, Сметната палата

...
По случай професионалния си празник – 20 декември, Сметната палата
Коментари Харесай

Сметната палата награди одитори навръх своя празник

По случай професионалния си празник – 20 декември, Сметната палата връчи премиите на най-хубавите свои инспектори на 2021 година, както и премия за институция – сътрудник на Сметната палата.

За доста малко време осъществихме дейно съдействие с Агенцията за държавна финансова ревизия в региона на контрола на публичните поръчки и по тази причина единомислещо я избрахме за „ Партньор на 2021 година “. Това сподели ръководителят Цветан Цветков, който връчи плакета на Сметната палата на шефа на АДФИ Стефан Белчев.
Сметната палата: АПИ и " Автомагистрали " са заобикаляли закона с инхаус поръчките
Проверка на Сметната палата е открил заобикаляне на закона при сключването на инхаус договорите сред Агенция " Пътна инфраструктура "...
Прочети повече
„ Одитор на 2021 година “ е Детелина Хаджиева, основен инспектор в одитна дирекция „ Одити на осъществяването “. Отличието за нейните професионални умения връчи ръководителят на Сметната палата от 2014 до 2015 година Лидия Руменова.

„ Одитeн екип на 2021 година “ е екипът, направил одита на „ Автомагистрали “ ЕАД с началник Бисерка Георгиева. Призът за предоставения от Народното събрание одит, провокирал огромен публичен интерес, връчи първият ръководител на възобновената Сметна палата доцент Георги Николов.

„ Ръководител на 2021 година “ е Екатерина Перчева-Антова, шеф на одитна дирекция „ Специфични одити “, премията й връчи Илиана Иванова, член на Европейската счете палата.

Кирил Вълчев, общоприет шеф на Българска телеграфна агенция, показа юбилейното издание „ Сметната палата и напредъкът на България “, чийто създател е. Книгата съдържа осем изявленията, отдадени на 140 години от основаването и 25 години от възобновяване на Сметната палата. Интервютата са излъчени по Дарик радио с ръководителите на Сметната палата от възобновяване й през 1995 година до момента - доцент Георги Николов, проф. Валери Димитров, Лидия Руменова, Цветан Цветков, със заместник-председателите Горица Грънчарова-Кожарева и Тошко Тодоров, с Илиана Иванова - член на Европейската счете палата от 2013 г.и с проф. Даниел Вачков, шеф на Института за исторически проучвания към Българската академия на науките. От книгата научаваме, че с цел да бъдеш инспектор, би трябвало да носиш Бог в сърцето си, да имаш разсъдък и да бъдеш честен, уточни Кирил Вълчев.
Сметната палата: България не съумява да спре противозаконните транспорти на боклуци
Отпадъците в България към момента не се оползотворяват задоволително и не се ползват действия, които плануват последващото им отнасяне, ко...
Прочети повече
 

 

Още от ФИНАНСИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР