По случай професионалния празник на българските огнеборци, който по традиция

...
По случай професионалния празник на българските огнеборци, който по традиция
Коментари Харесай

Кметът Стефан Радев поздравява огнеборците от община Сливен с професионалния им празник

По случай професионалния празник на българските огнеборци, който по традиция се отбелязва през днешния ден, на 14 септември, кметът Стефан Радев изпрати приветствен адрес до  Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “- Сливен. 

В него сливенският градоначалник, от свое име и от името на жителите на общината, изрича признателност към шефа на пожарната работа комисар Владимир Демирев и сътрудниците му, за денонощните старания и готовността да бъдат в помощ на обществото.

„ Трудна специалност, само че също така и предопределение до живот, което всеки от вас носи в сърцето си. В нелекото ви всекидневие ви поисквам мощ, борбен дух и мотивация, които да ви оказват помощ в осъществяване на служебния ви дълг към обществото. Нека откровената признателност и благодарност на хората, които сте избавили от неволя, бъде вашата най-висока компенсация за самоотвержения труд и висок професионализъм “, написа още в поздравленията от кмета Радев.

Град Сливен заема почтено място в историята на пожарното дело в България. Съхранените в Държавен списък документи сочат, че директно след Освобождението, на съвещание на Градския директорски съвет от 30 октомври 1878 година, тогавашното управление на града осъзнава нуждата от закупуване на най-необходимото съоръжение за гасене на пожари. След обезпечаване на пожарния инвентар, са назначени и четирима чиновници, които да боравят с него. С това се поставя началото на проведената пожарна отбрана на града под Сините камъни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР