По случай първия учебен ден утре Българският патриарх и Софийски

...
По случай първия учебен ден утре Българският патриарх и Софийски
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Българите трябва да мислят за мир и любов

По случай първия образователен ден на следващия ден Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит пожела българите да приказваме и мислим не за принуждение, а за мир и обич, за разцвет на цялата ни скъпа татковина. Патриархът е във Варна, където се празнуват 1125 години от Преславския църковно-народен събор.

На днешния ден сме честити, че сме потомци на почтени българи, сподели през днешния ден във Варна По думите му съвременниците ни би трябвало да бъдат изпълнени с благодарност към тези славни мъже, които провеждат Църковно-народния събор в Преслав преди 1125 години. За предците ни този ден е бил от голямо значение, а на нас носи ентусиазъм, сподели още Негово Светейшество.

В богослужението участваха членове на Светия Синод, игумени на огромни български манастири, свещеници от епархията. На литургията участваха кметът на града Иван Портних, регионалният шеф Стоян Пасев, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, доста миряни.

След литургията висшите духовници ще отпътуват за Велики Преслав, където ще бъде отслужен Благодарствен молебен в Дворцовата базилика в Националния историко-археологически резерват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР