По случай Международния ден на детето - 1 юни, Кметство

...
По случай Международния ден на детето - 1 юни, Кметство
Коментари Харесай

Детски празник на открито за Деня на детето в Моравица /снимки/

По случай Международния ден на детето - 1 юни, Кметство Моравица зарадва най-малките поданици на второто по величина село в община Мездра с детски празник навън. Тържеството, проведено от кмета на селото Росен Ценов, събра на площада голям брой деца и възпитаници, които се забавляваха на воля - играха, рисуваха, танцуваха, рецитираха стихчета и се смяха.
„ Бъдете здрави, витални и игриви “, пожела на дребните палавници Силвия Иванова, притежател на Детска борса „ Натали” - Мездра, която - дружно с управлението на Основно учебно заведение „ Васил Кънчов “ - бяха обезпечили за малчуганите два батута. „ Изживейте своето вълнуващо детство и не бързайте да пораснете. А когато пораснете, не губете детското в себе си и благите мемоари за китното село Моравица, в което сте били по детски щастливи! “
Сред гостите на детския празник бяха кметът на Мездра Иван Аспарухов, заместник-кметът Нели Минева и секретарят на Общината инж. Светлана Мицева. Аспарухов поздрави малчуганите с празника и насочи молба към техните родители от на следващия ден децата да вървят постоянно на детска градина, а от есента - на учебно заведение, с цел да може локалното школо да го има и отсега нататък.
Специален привет към присъстващите насочи мажоретният състав при Народно читалище „ Светлина 1926 “ с началник Янка Николова, който извърши хип-хоп танц с истинска хореография.
Празничната стратегия продължи със занимателни игри - изтегляне на въже, конкурс за детска рисунка, скачане на въже и други.
Всички участници в празника получиха награди - балони, принадлежности за изобразяване и лакомства, а най-после пробваха от вкусната торта, подарена на децата от Община Мездра.
В навечерието на 2 юни Моравица се снабди и с една нова облага. Благодарение на художника Евгени Кучков, ликовете на Васил Левски и на Христо Ботев към този момент красят автобусната спирка в центъра на селото, паралелно с паметника на връх Околчица и на крилати мисли от двамата национални герои. В региона на спирката е подредена фотоизложба в три елементи - „ Ретро фотоси от село Моравица “, „ Празници в село Моравица “ и „ Пейзажи от покрайнините на село Моравица “.
Това е десетият подред сходен план, осъществен през последните години от Кучков в обитаемоте места от общината. Преди това той украси три автобусни спирки в Мездра с ликовете на Христо Ботев, Васил Левски и цар Симеон I Велики, в Боденец - на св. Софроний Врачански, в Брусен - на ген. Владимир Вазов, в Долна Кремена - на хан Крум, в Кален - на св. цар Борис-Михаил, в Люти брод - на цар Иван Шишман и в Руска Бела - на Асен Босев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР