По случай излизането на Raspberry Pi 4, миналата седмица екипа

...
По случай излизането на Raspberry Pi 4, миналата седмица екипа
Коментари Харесай

Raspberry Pi 4 Q&A: Raspberry Pi като десктоп компютър

По случай излизането на Raspberry Pi 4, предходната седмица екипа на Tom’s Hardware беше хазаин на 48-часова сесия с въпроси и отговори с създателя и основен изпълнителен шеф – Ибън Ъптън. Ибън и екипа му в Raspberry Pi направиха доста за развиването на наличните едноплаткови компютри и избухливият напредък на категорията през последните няколко години се дължи на тях.

На сесията са били заложени доста потребни въпроси и те са получили информативни отговори. Даже, в случай че отидете на страницата с ЧЗВ на Raspberry Pi 4 ще намерите тази сесия с въпроси и отговори като единствен източник на отговорите.

Това изявление е разграничено на 5 елементи, като можете да намерите връзки към останалите елементи изпод.

Част 2: Процесорът на Raspberry Pi 4 под лупа (скоро)Част 3: Видео процесорът на Raspberry Pi и Dual 4K (скоро)Част 4: Дисково пространство, RAM и цена на Raspberry Pi 4 (скоро)Част 5: Какво е бъдещето на Raspberry Pi фондацията? (скоро)
Ибън Ъптън, създател и основен изпълнителен шеф на Raspberry Pi.


Ибън Ъптън основава едноплатковия компютър Raspberry Pi, с цел да помогне на дребни деца да научат повече за компютърното програмиране и с цел да въодушеви едно ново потомство от инженерни гении. Основното му ентусиазъм е BBC Micro computer на Acorn, който оказал помощ на възпитаници и фенове да научат повече за компютрите през 1980-те.
Въпрос: Току-що си купих Raspberry Pi 3 B+ и е страховит. Настроих го да работи като метеорологична станция. Въпреки че обичам 3, желая да знам дали си коства да си взема 4, защото си взех 3 B+ напълно неотдавна?
Отговор: Мисля че зависи от това какво искаш да правиш. За физически изчислителни приложения като метеорологични станции по-ранните артикули са изцяло задоволителни. Вече в случай че искаш или ти трябват по-мощният процесор, по-бързото USB и поддръжката за два 4K монитора, тогава си купи Raspberry Pi 4.
Въпрос: Много канали в YouTube употребяват Raspberry Pi във доста от техните планове и основават впечатляващи и невероятни неща. Имате ли проекти да се свържете с тях, с цел да работите дружно или да разпространявате плановете им?
Отговор: Това е забавна концепция. Свързваме се с някои от каналите, когато се наложи, само че не е нещо, което може да се назова „ стратегия “. Имаш ли някои съответни канали мислено?
Въпрос: Raspberry Pi 4 ще поддържа ли цялостната десктоп версия на Windows 10?
Отговор: Много бих желал да го видя. Сигурен съм, че някой ще откри метод да скалъпи нещо, което да работи (както направиха с 3 В+), само че за същинско приложение (например с неща като DirectX ускорение) ще би трябвало много работа от страна на Microsoft.
Въпрос: Мислех си да купя едно такова за детето ми като план. Искам да построя изцяло работещ компютър, който да може да употребява дълго време, сходно на настолен компютър, който работи с Windows и може да се употребява за учебно заведение. Дали Pi 4 ще има задоволително мощ за това?
Отговор: Да, може да се употребява като десктоп компютър за обща приложимост. Но уловката е, че работи с Linux, а не Windows. Напоследък доста учебни заведения употребяват продуктите на Гугъл (Docs, Sheets, Tables), които работят добре под Chromium на Raspberry Pi 4, тъй че надали ще е проблем.
Въпрос: Някои консуматори си купуват Raspberry Pi като лек настолен компютър за гледане на филми, слушане на музика и браузване в интернет. Подобряването на този случай на приложимост значим ли е за разработческия екип? Екипът ви желае ли да разшири потребителската база като притегля консуматори, които не желаят да употребяват Raspberry Pi за планове, а просто си търсят за елементарен и наличен компютър?
Отговор: Това е извънредно значимо за нас: в полза на истината това е главната ни цел с Raspberry Pi 4. Поставянето на на ниска цена, приложим компютър в ръцете на всички (и най-много на деца) е един от методите, по които желаеме да реализираме благотворителната си задача.
Въпрос: Могат ли да се гледат клипове в YouTube на 1080p резолюция при 60 фрагмента в секунда?
Отговор: За момента това е на ръба на опциите ни, само че поставяме огромни старания, с цел да подобрим продуктивността и потреблението на сила при стартиране на клипове през HTML.
Въпрос: Работите ли върху 64-битова версия на Raspbian? Някои приложения биха спечелили много от оптимизации за ARMv8 / 64-bit (NEON).
Отговор: 64-битовият Raspbian в действителност би бил просто AArch64 Debian. Вероятно би било допустимо да създадем сходна на AArch64 версия на нашият общоприет релийз (вече го вършим за настолни компютри и Mac-ове с i386 репозиториите ни), само че към този момент не сме уверени, че ще е от изгода.

Много по-вероятно е в бъдеще да минем на 64-битов kernel с 32-битов Raspbian конфигуриран върху него. Има работа за извършване, само че това би донесло усъвършенствания в продуктивността в някои области като понижи разноските за поддръжка на page-table в съпоставяне със настоящия ни 32-битов LPAE kernel.
Въпрос: Ще забележим ли формален порт на Android/Android TV за Raspberry Pi в близкото бъдеще?
Отговор: Със сигурност не от нас, само че имам вяра, че прехода към V3D Mesa драйвър, KMS, и ARM-side надзор на HEVC декодера ще направи високопроизводителен публичен порт доста по-осъществим.
Въпрос: С какъв брой ни доближава Raspberry Pi 4 до независим шлем с виртуална действителност, който няма кабели, които да ни приковават на едно място? Забелязали ли сте огромно търсене за увеличена графична изчислителна мощност?
Отговор: Определено можеш да построиш нещо такова с Raspberry Pi 4, според от това какъв брой тежки графики ти трябват. Интересното е, че не сме забелязали огромно предпочитание от общността за повече OpenGL пропускливост: поръчките за усъвършенствания на процесора, портовете и видео декодера бяха доста по-често срещани. Подобрението, което получаваме с VideoCore VI несъмнено оказва помощ с рендерирането при Chromium и при десктоп композицията.
Въпрос: Ще има ли планувани публични комплекти за UMPC (ултрамобилен компютър) или мини преносим компютър захранвани от тази нова платка? Вече има много такива „ Направи си самичък “ комплекти от трети страни за предходните платки.
Отговор: Не планираме да вършим нещо публично, тъй като както ти сподели – има много артикули от трети страни в тази област.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР