По случай деня на жената в София се проведе благотворителна

...
По случай деня на жената в София се проведе благотворителна
Коментари Харесай

Отбелязваме 8 март С цвете в ръка срещу домашното насилие

По случай деня на дамата в София се организира благотворителна акция " С цвете в ръка против домашното принуждение ". Организатори са клуб Ротаракт, а задачата е посредством продажбата на цветя да се съберат средства за възстановяване на материалната база на единствения спешен център в столицата, който подслонява дами и деца жертви на домашно принуждение.

София

Домашно принуждение има във всяко четвърто семейство в България, по данни на женски и правозащитни организации у нас. Кризисните центрове за настаняване на деца и дами жертви на принуждение у дома са 8 за цялата страна. Хората, които търсят помощ в тези центрове, са от всички прослойки на обществото съгласно Ивет Чернева, координатор в Кризисния център в София. Проблем е неналичието на място за настаняване на всички потърсили помощ.
Ивет Чернева, координатор в Кризисния център: " За двумилионна София ние можем да настаним до 8 дами и деца потърпевши от домашно принуждение. - Има ли хора, които остават ненастанени? - Има такива, които остават ненастанети и стартира едно вървене по тъгите за намиране на други центрове отвън София, с цел да бъдат подслонени. "
Над 1600 лв. събраха младежите от Ротаракт за възстановяване на изискванията в тайния спешен център в София.
Станислав Иванов, уредник: " Инициативата се реализира за 5-та поредна година и през годините сме закупили мека мебел, ледник. Тази година мислим да инсталираме блиндирана врата... "
Изграждане на видеонаблюдение в спешния център също е една от задачите на акцията. Предстои да бъде изчислена събраната сума, която ще включва с изключение на средствата от продажба на цветя и дарения направени от жители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР