По случай 8 март Съветът на Европейския съюз, под председателството

...
По случай 8 март Съветът на Европейския съюз, под председателството
Коментари Харесай

Диана Добрева: В тези времена ми е трудно да се зарадвам на каквото и да е признание


По случай 8 март Съветът на Европейския съюз, под председателството на Франция, избра по една вдъхновяваща персона от всяка страна на Европа. 27 вдъхновяващи, амбициозни и сполучливи дами в области, където доминират мъже. Композитори, лекари, готвачи, спортисти, публицисти, научни служащи, служители на реда, режисьори, алпинисти. За България те избраха режисьора Диана Добрева.

Пред bTV тя сподели, че сега е мъчно да се зарадва на каквото и да било самопризнание.

„ На мен ми се обадиха от Франция, с цел да ми оповестят тази новина и изпратиха екип, който да снима това видео. Това беше тъкмо преди всички трагични събития, които се случват. Посланието, което беше е човек да има вяра, да не изпуска вярата, да има вяра в себе си, да се бори до дъно и да реализираме фантазиите си “.

Диана сега е във Вилнюс, където слага „ Медея”:

„ В момента съм в театъра, опитваме се да репетираме. Много от актьорите в театъра в Литва са с украински генезис, доста от тях имат родственици, другари. Почти всяка нощ посрещат хора, всяка нощ се пробват да ги настаняват, където могат, както могат. Идват на подготовки, някои от тях изобщо не са спали, изморени. Искам да кажа, че мотивацията сега да се прави изкуство и да се прави спектакъл е доста занижена, и това е безусловно обикновено, тъй като на човек му се коства, че сега би трябвало да е на някакво друго място, където повече биха имали потребност от него. Но по този начин или другояче ние се опитваме да продължим подготовки, без значение то тази занижена мотивация. Всяка тематика и всяка пиеса, с която се занимаваме в театъра, всичко ти се коства толкоз нищожно и по-малко от тази покруса, в която се намираме в момента”, съобщи Диана Добрева.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР