По случай 70-годишнината от откриването на Панагюрското златно съкровище Фондация

...
По случай 70-годишнината от откриването на Панагюрското златно съкровище Фондация
Коментари Харесай

Включете се в ученическия конкурс Пътят на Панагюрското...

По случай 70-годишнината от откриването на Панагюрското златно богатство Фондация „ Цоцорков жанр ” афишира Конкурс за независимо проучване на тематика „ Пътят на Панагюрското златно богатство от древността до наши дни ”.

Целта е състезанието да даде опция на учениците да разкрият и изразят своя креативен гений и концепция. Да се разсъни ползата им към античната история, да предизвика интерес към изследователска работа.

Конкурсът е предизвикателство за участницитe да употребяват въображението си и да потвърдят, че историята може да бъде забавна, а освен дати и обстоятелства. С избора на най-подходящата форма на ревю (реферат или есе) претендентът демонстрира умеене пълноценно да показа събраната и обработена от него информация.

Работите не би трябвало да са взели участие в други състезания.

В състезанието могат да вземат присъединяване всички възпитаници, които учат постоянна форма на приблизително обучение в 9, 10, 11 и 12 клас от всички учебни заведения в страната и центрове за личностно развиване.

Краен период за предаване на творбите – 30 март 2019 година

Темата да обгръща:

- Панагюрското златно богатство като част в развиването на тракийското изкуство (архитектура, статуя, живопис, занаяти, обичаи, иконография и пр.);

- Начин на направа, изображения, теории за произход;

- Пътувания и експонирането му „ вкъщи ” и „ в чужбина ”;

- Откриването на Панагюрското златно богатство като централен съставен елемент в фамилията на тракийските съкровища и превръщането му в национално благосъстояние.

Резултатите от Конкурса „ Пътят на Панагюрското златно богатство от древността до наши дни ” ще бъдат оповестени на 20 април 2019 година Всички наградени участници се уведомяват документално на посочената е-поща.

Наградата ще бъде връчена по време на тържествата за празника на гр. Панагюрище на 2 май 2019 година на м. Оборище.

Организаторите на състезанието приканват учебните управления, учителите по история, експертите в центровете за личностно развиване да разпространяват състезанието и основат условия за присъединяване на повече възпитаници в това родолюбиво начинание.

За спомагателна информация и контакти на e-mail:

[email protected]

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР