По случай 24 май деца от Русия, Великобритания, Германия, Обединени

...
По случай 24 май деца от Русия, Великобритания, Германия, Обединени
Коментари Харесай

Деца от Русия, Великобритания, ОАЕ рецитираха стихове за буквите в Банско

По случай 24 май деца от Русия, Англия, Германия, Обединени арабски емирства рецитираха стихове за буквите и за България пред паметника на Свети Паисий Хилендарски в Банско.

Близо 70 са първолаците, които ще прекрачат прага на началното учебно заведение „ Свети Паисий " в Банско тази есен, а 20 % от тях са деца на чужденци, избрали да живеят в планинския курорт, споделя с горделивост шефът Евгения Тренчева.

„ Изключително огромно предизвикателство, нашите учители са магьосници, те умеят дотам да привлекат децата, да ги накарат да почувстват българският дух, че те с извънредно огромен възторг рецитират стихотворението „ Аз съм българче " на патриарха Иван Вазов ", сподели тя.

Ученици и учители през днешния ден рецитираха стихове и пяха химна на българската култура пред паметника на родоначалника на българското Възраждане. Всяко дете сервира цвете пред паметника на Паисий и получи книга, обичаният подарък за малчуганите:

„ Създадохме неповторима библиотека, чиято врата не се затваря ".

Героите на фронта на духовността- по този начин шефът на началното учебно заведение Евгения Тренчева назова учителите, които не престанаха да работят на първа линия в Ковид пандемията.

„ Мога да ви кажа, че това са героите на днешния ден, тъй като те направиха невъзможното за децата и демонстрираха, че са едни тихи бойци на този виновен фронт, наименуван обучение ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР