По случай 18 март – Ден на мъчениците, в Генералното

...
По случай 18 март – Ден на мъчениците, в Генералното
Коментари Харесай

Консулът на Турция в Бургас: Медиите отделят прeкалено голямо внимание на терористичните актовe

По случай 18 март – Ден на мъчениците, в Генералното консулство на Република Турция в Бургас се организира възпоменателно празненство . Пред паметника, който е повдигнат в чест на Бора Сюелкан и всички други мъченици, бяха поднесени цветя. На възпоменателното празненство участва генералният консул на Република Турция в България със седалище Бургас - Нурай Иньонтепе, представители от консулството, община Бургас, жители.
На паметно честване генералният консул на Република Турция съобщи пред присъстващите: “На този ден почитаме всички мъченици, военни, цивилни, изпълнявали служебния си дълг, които са дали живота си в името на своята татковина. В днешно време българските и турските бойци ще положат старания, с цел да има мир по света. Ние демонстрираме респект освен към починалите от наша страна, само че и към всички, които са починали в интернационален мащаб за идеята - да няма войни. “

Бора Сюелкан, за който е повдигнат паметникът в двора на консулството, е име известно на бургазлии. Той е бил консул на Турция в Народна Република България . Застрелян е през 1982 година пред дома си в комплекс „ Славейков “ от човек, чиято идентичност не е незнайна.

Денят на мъчениците съответства с терористичния акт в Нова Зеландия, който раздруса света. По този мотив Actualno.com запита генералния консул на Република Турция какво е отношението му към стрелбата в джамиите, при която починаха над 50 души.
Няма никакво опрощение за какъвто и да е тип гнет. Международната общественост би трябвало да откри решение на това и да не разрешава посредством гнет да се дават послания. Смятам, че този случай ще сплоти още повече интернационалната общественост да се опълчи по-остро на терора. За да разберем това, което се е случило в Нова Зеландия, би трябвало да разбираем с какви тактики и намерения работят терористите. Опитват се да провокират сензации и по-този метод да се покажат мощни. Моето персонално мнение е, че в случай че медиите спрат на първа страница да разгласяват вести за терористите и актовете им , както стана в Нова Зеландия, където всичко се отразява в детайли, това обръщение с убиването на доста хора няма да реализира своята цел. Никой няма право да споделя - този народ, тази организация не би трябвало да я има и да я унищожава. Това е закононарушение против човечество “.

Възпоменателно празненство в памет на мъчениците е извършено и в Добрич в наличието на посланика на Република Турция в София доктор Хасан Улусой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР