По случай 160-та годишнина на храм „Св. Троица” в град

...
По случай 160-та годишнина на храм „Св. Троица” в град
Коментари Харесай

Чудотворната икона на св. Ефрем Нови идва на 8 юни в Кнежа

По случай 160-та годишнина на храм „ Св. Троица” в град Кнежа идва чудотворната икона на свети Ефрем Нови. Това ще се случи на празника Свети Дух на 8 юни (понеделник) в 8 часа.



Иконата ще престои през целия ден в църквата „ Св. Троица” за поклонение на вярващите. Свети Ефрем Нови е прочут като светецът мълния, поради бързите чудеса, които се случват по молитвите му.

И в България се случиха доста чудеса след молебствия пред иконата на свети Ефрем Нови. Мощите идват в Кнежа по покана на настоятелството на храм „ Св. Троица” и Община Кнежа.

Свети Ефрем е роден в Трикала през 1384 година 14-годишен бяга от Трикала, с цел да не го създадат мохамеданин турските орди и се озовава пред портите на манастира „ Благовещение “ в днешния град Неа Макри. 27 години живее в името Господне. Въпреки всичко е хванат от турците и малтретиран от тях 8 месеца и половина, а по-късно умира обесен на дърво с главата надолу със забита в корема факла.

Мощите му са открити тъкмо от монахиня Макария. Паметта му се уважава на 5 май, когато е потърпевш страдалчески, и на 3 януари, когато са открити мощите му.

Преподобномъченик Ефрем Нови Чудотворец е канонизиран през 2011 година Любовта и милостта на светеца са неизчерпаеми. Някога самият той споделил: „ Малко преди да дойдат ужасите, ще направя доста чудеса, с цел да повярва светът и да се спаси”.

Чудесата на свети Ефрем се демонстрират ежедневно. Много облагодетелствани от него идват още веднъж в светата обител и с неспокойствие описват за чудотворните му благодеяния над тях. Свидетелствата за множеството осъществени от свещеномъченика чудеса, приказват за мигновения отговор на молитвите.

Над 20 тома са събраните чудеса в манастира „ Благовещение “ в Неа Макри. За свети Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите доста бързо и оказва помощ за страшни заболявания като рак, психологични разстройства, сърдечни заболявания.

Миналата година в България бяха донесени мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец и те минаха през доста градове в страната, като съпътстваха и показване на книгите на Ангел Бончев за неговия живот и чудеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР