По случай 140-та годишнина на българските Военноморски сили американският разрушител

...
По случай 140-та годишнина на българските Военноморски сили американският разрушител
Коментари Харесай

Американският разрушител Портър акостира във Варна

По случай 140-та годишнина на българските Военноморски сили американският унищожител " Портър " (USS Porter) от състава на Военноморски сили на Съединени американски щати ще бъде на посещаване във Варна от 9 до 11 август 2019 година.

Вижте фотоси на разрушителя >>>

Командир на кораба е капитан ІІ сан Крейг Трент. Бойният транспортен съд също така прави рутинна интервенция по наблюдаване за поддържане на сигурността в акваторията на Черно море, както и за възстановяване на комбинираната подготвеност и военноморските качества със съдружници и сътрудници в НАТО в района.

Разрушителят " Портър " е от клас " Арли Бърк ". Любопитен факт е, че точно от " Портър " са изстреляни няколко десетки крилати ракети " Томахоук " по сирийската авиобаза " Шайрат " през 2017 година Атаката идва в отговор на приложимост на химическо оръжие в град Хан Шейхун. Вашингтон упреква за това държавните сили на Сирия. Президентът на арабската страна Башар Асад от своя страна отвръща, че химическата офанзива е " 100 процентова изработка на Съединени американски щати ", която е в интерес на воюващите срещу държавното управление.

Освен с крилати ракети, " Портър " е въоръжен с антибалистичните ракети RIM-161 Standard Missile 3. Те са част от противоракетният щит на Съединени американски щати, само че са и антисателитно оръжие. Преди към 10 години Съединени американски щати употребяват точно RIM-161 Standard Missile 3, с цел да унищожат повреден собствен уред в орбита, доказвайки своите военни благоприятни условия в Космоса.

Във въоръжението на разрушителят " Портър " влизат още противокорабни ракети, няколко оръдия и торпеда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР