По случай 110 –ата годишнина от обявяване на Независимостта на

...
По случай 110 –ата годишнина от обявяване на Независимостта на
Коментари Харесай

В празника на Независимостта армията ни ще демонстрира военната си техника

По случай 110 –ата годишнина от оповестяване на Независимостта на България по предписание на министъра на защитата Красимир Каракачанов на 22 септември (събота) в седемнадесет български града ще бъдат показани военна техника, мостри на оръжие и екипировка. Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов „ Това сме ние “, с които Министерството на защитата цели да разпространява военната работа. Това осведомиха от пресцентъра на Военното ведомство.

В София от 9.00 ч. до 12. 00 ч. пред парадния вход на Министерство на защитата (ул. „ Дякон Игнатий “ № 3) всички посетители на празника ще могат да прегледат съществени мостри военна техника на Въоръжените сили - бронирана машина „ Хамър”, бойни бронирани колесни машини „ Командо”, „ Гардиан “ и „ Пустинна котка “.

Всички интересуващи се от военната работа ще могат да получат информация за свободните места в армията, както и за изискванията за присъединяване в курсове за начална и специфична военна подготовка. Гостите на самодейността ще могат да чуят и осъществяванията на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

Денят на Независимостта ще бъде маркиран със същата самодейност и в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР