По случай 11 май – Празник на библиотекаря – Столична

...
По случай 11 май – Празник на библиотекаря – Столична
Коментари Харесай

Столична библиотека открива документалната изложба „Прослава на св. св. Кирил и Методий“

По случай 11 май – Празник на библиотекаря – Столична библиотека открива документалната галерия „ Прослава на св. св. Кирил и Методий “, отдадена на паметта на Първоучителите. Сред скъпите старопечатни издания от фондовете библиотеката са: Псалтир от 1757 година, Служебник 1855, Ирмология 1851, Евангелие 1859, превод на Неофит Рилски, Антоний Хилендарец Кратко изложение на Святата и преславна гора Атонска 1853, Писменица на славянский язык на Иван Момчилов 1847, Славяноболгарское детеводство 1835 и други

 plakat-1 Софиянци и посетители на столицата ще могат да прегледат и изложбите „ Илюстрациите в детските вестници и списания до 1944 година “, „ Илюстрации от поколението Милениум “ и „ Младите творят “.

Изпълнителите от мъжката вокална група „ Светоглас ” ще поздравят гостите, а известни български писатели като Захари Карабашлиев, Мирела Иванова, Пламен Дойнов, Кристин Димитрова, Йордан Ефтимов, Роман Кисьов, Иван Ланджев и други ще четат свои творби и ще насочат послания за празника към Столична библиотека.

Ще бъде основан клуб „ Учители “ към Столична библиотека взаимно с преподаватели от софийските учебни заведения, които ще си партнират в общата задача за поощряване на четенето и грамотността.

От 8:30 до 19:30 ч. всички искащи ще могат да получат безвъзмездни едногодишни читателски карти и да се срещнат с библиотеката.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР