По случай 10-годишнината от партньорството си с фестивала за изкуства

...
По случай 10-годишнината от партньорството си с фестивала за изкуства
Коментари Харесай

Вимео превърна известни онлайн филми в арт инсталация

По случай 10-годишнината от партньорството си с фестивала за изкуства SXSW (South by Southwest), известната платформа за видеосподеляне " Вимео " сътвори високотехнологична арт галерия, която трансформира известни интернет филми в завладяващи интерактивни прекарвания.

Изложбата се намира в арт пространство в Остин, Тексас и сплотява общо 8 съоръжения, всяка от които е въодушевена от някои от най-хубавите късометражни филми, оповестени във " Вимео " през последното десетилетие. Така да вземем за пример, на документалната лента " Джим Кери: Нуждаех се от цвят " е притурен " живот " посредством показване на същинските картини, рисувани от Кери. И да, става дума точно за артиста и комедиант Джим Кери.

Миналата година " Вимео " сподели документалния 6-минутен късометражен филм, в който Кери разкрива дългогодишната си пристрастеност към изкуството и живописта. Той споделя по какъв начин е рисувал още като дете, само че преди 7 години още веднъж се е върнал към боите и четките като лек за " разрушеното си сърце ".

Междувременно Press Play to Cry ( " Натисни, с цел да плачеш " ) отнася посетителите в пространство където са луупнати голям брой клипове, предизвикващи горест. Червен бутон ти разрешава да ги сменяш, а до момента в който ги гледаш, компания ти вършат стотици кутии с носни кърпички. Третата апаратура, кръстена " Стремеж ", пък е основана върху филм с Кирстен Дънст, който цели да покаже вманиачеността на хората към " селфитата ". За задачата цялото пространство е изпълнено с цифрови телефони, които вършат фотоси на индивидът в стаята.

БГНЕС прецизира, че SXSW (South by Southwest) е американски годишен фестивал, сплотяващ филми, интерактивни медии, музика и конференции, който се организира в Остин, Тексас. От първото ми издание през 1987 година до момента конгломератът продължава да пораства непрекъснато, като през 2017 година стратегия му беше толкоз богата, че се състоеше от 10 дни конференции, 5 дни софтуерни събития, 7 музика и 9 без значение кино изкуство, като всички те се организираха по едно и също време.В последните години гейминг сесиите също са част от фестивалната стратегия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР