По-скоро ние сме напред пред другите. Колкото и да вървим

...
По-скоро ние сме напред пред другите. Колкото и да вървим
Коментари Харесай

Какво предстои в шампионската битка между "Лудогорец" и ЦСКА

По-скоро ние сме напред пред другите. Колкото и да вървим обратно, те още не могат да ни стигнат ".

Това сподели в средата на седмицата притежателят на " Лудогорец " Кирил Домусчиев при едно от редките си изявленията напоследък на тематика футбол. Бизнесменът изрази убеденост, че отборът му е надалеч пред другите, само че няколко дни по-късно следващата неверна стъпка на първенците върна ЦСКА в битката за купата.

Два кръга преди края на сезона алените към този момент са единствено на точка зад " Лудогорец ". Има ли сили обаче ЦСКА да се пребори за трофея, който в последните седем години е владеене на отбора от Разград?

Криза в " Лудогорец " и страст в ЦСКА

Вече е напълно резонно да се приказва за рецесия при първенците, които записаха третото си следващо тъждество в конфликта с " Левски ". Съставът, воден от Стойчо Стоев разреши на сините да се върнат в мача, откакто водеше и беше с човек повече. Вместо това " Лудогорец " позволи гол и приключи срещата с девет души.

В последните си осем мача отборът е спечелил единствено два пъти (пет равенства и една загуба), което е най-лошата серия въобще от влизането на " Лудогорец " в елита. След идването на Стойчо Стоев (6 март), треньорът по този начин и не съумява да стабилизира състава, като в 10 турнирни мача има четири победи.

Трудностите в Разград се допълват от кадровите проблеми. В конфликта с " Левски " бяха изгонени Анисе и Драгош Григоре. Контузени са Марселиньо и Вандерсон. " Марселиньо има мускулен проблем, който няма да му разреши да играе до края на сезона. В един миг няма да мога да групирам състав. В идващия мач може би ще има доста нови момчета от втория тим ", сподели Стойчо Стоев.

На другия полюс на страстите са в ЦСКА, като отборът записа трети мач без загуба след напускането на Любослав Пенев. Добромир Митов, който е насочван в мачовете от Люпко Петрович е убеден, че ЦСКА може да се пребори за купата.

" Приказката продължава, като се надявам да спечелим идващите два мача, а " Лудогорец " да стъпи изкривено и да станем първенци. Най-важното е, че победихме този добър тим " Берое ", който се намираше в много добра форма ", сподели след срещата Митов.

При алените играта също не е на висота, изключително в последните два мача. Срещу " Лудогорец " отборът можеше и да завоюва, само че не се възползва от възможностите си. Срещу " Берое " шансът и положителните изяви на вратаря Черниаускас пък избавиха трите точки.

Кръговете на истината

До края на сезона в Първа лига остават два кръга, които ще се изиграят в границите на четири дни. Така с изключение на прочувственото положение на тимовете, на напред във времето ще излезе и физическата форма в самия завършек на спортната година.

Още във вторник алените се изправят в дерби против " Левски ". Сините се явяват съдия в борбата за купата, откакто стопираха " Лудогорец ", а на Националния стадион могат да го сторят и с ЦСКА. " Левски " има своя тласък да търси победа, откакто може да се пребори и за второто място и да избегне бараж за присъединяване в Европа.


© LAP.bg

" Левски " се явява съдия в борбата за купата.

В същия кръг " Лудогорец " гостува на " Ботев ", който се показва нерешително в последно време.

В последния кръг, който е на 24 май и ЦСКА и " Лудогорец " са домакини. Червените одобряват " Ботев " на " Българска войска ", а " Лудогорец " среща " Черно море ", от който загуби два пъти през 2019 година, само че и двете срещи бяха във Варна.

Програмата до края
21 май (35-и кръг) от 18 ч.
" Ботев " (Пловдив) – " Лудогорец " (Диема Спорт 2)
" Левски " – ЦСКА (Диема Спорт)
От 21 ч.
" Черно море " – " Берое " (Диема Спорт)

24 май (36-и кръг) от 20 ч.
" Берое " – " Левски " (Диема Спорт)
ЦСКА – " Ботев " (Пловдив) (Диема Спорт 2)
" Лудогорец " – " Черно море " (Нова Спорт)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР