По-скоро есенно, отколкото пролетно, с чести валежи, вятър и ниски

...
По-скоро есенно, отколкото пролетно, с чести валежи, вятър и ниски
Коментари Харесай

Дъжд, вятър, гръмотевици през Страстната седмица

По-скоро есенно, в сравнение с пролетно, с чести превалявания, вятър и ниски за сезона температури, ще бъде времето пред Светлата седмица, демонстрира прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес ще доминира облачно време и ще има превалявания от дъжд. На обособени места количествата ще са обилни, в Югоизточна България – с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 6° и 11°С, оптималните – сред 13° и 18°С. Очакваната оптималната температура в Русенско 18°С.

През идващите дни времето ще се задържи облачно с превалявания от дъжд, в планините над 1800 m – от сняг. В обособени региони ще са обилни по количество. Вятърът ще е слаб, във вторник от североизток, в сряда и четвъртък от север-северозапад. Температурите ще остават без основна смяна, минималните – сред 5° и 10°, а оптималните – сред 13° и 18°.

В петък и през почивните дни превалявания ще има на по-малко места в страната и ще са по-слаби, ще има и по-значителни разкъсвания на облачността, а дневните температури ще се покачат с 2-3 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР