По-скъпа Гражданска отговорност за нарушителите на пътя. Колко може да

...
По-скъпа Гражданска отговорност за нарушителите на пътя. Колко може да
Коментари Харесай

От минус 25 до плюс 400 процента за „Гражданска орговорност“ според новите правила

По-скъпа " Гражданска отговорност ” за нарушителите на пътя. Колко може да скочи, в случай че нарушителят е рецидивист? И какъв брой по-евтино ще е за изрядните водачи? И по кое време ще го усетят? Въпроси, които не престават да провокират разногласия към новата система " Бонус-малус ". Отговорите дава репортаж на Нова телевизия.

``
реклама

От началото на 2021 година изрядните водачи ще заплащат по-ниска цена на застраховката " Гражданска отговорност ”, а нарушителите – по-висока. Около 25% ще бъде оптималния бонус, а до 400% - оптималният минус. Засега застрахователите считат, че към 80% от водачите ще заплащат по-ниска цена. А крайната цел на измененията е дисциплиниране на водачите.

Константин Велев, ръководител на Асоциацията на българските застрахователи, изясни, че след въвеждането няма да се считат осъществените преди 2020 година нарушавания.

" Нарушенията, които правим от 2020 година, ще имат значение при установяване на цената на застраховка " Гражданска отговорност ” за идната година, в случай че наредбата бъде призната ”, изясни Константин Велев.

" Две са препоръчаните скали. В едната оптималният
бонус се получава на петата година без нарушавания. В другата канара оптималният бонус се получава на 7 година. Максимален малус ще усетят водачите, които правят някои от нарушаванията, които влизат в обсега на " Бонус-малус ” системата. Ако се извърши тежко нарушаване, оптимален малус може да се получи още на първата година ”, съобщи Велев.

" В случая се нарушават правата и ползите на българския жител, участник в придвижването. " Гражданската отговорност ” няма нищо общо с една репресивна наказателна акция, която ще се извърши върху всички участници в придвижването ”, съобщи Йонко Иванов от Съюза по авто-мото подготовка.  Той напомни, че има Закон за придвижване по пътищата, който глоби нарушителите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР