По-скъпа Гражданска отговорност при покупка на кола от собственик с

...
По-скъпа Гражданска отговорност при покупка на кола от собственик с
Коментари Харесай

По-скъпа Гражданска, ако купиш кола от джигит

По-скъпа „ Гражданска отговорност ” при покупка на кола от притежател с нарушавания на пътя. Това е заложено в новата система " Бонус-малус ". Застраховките ще нарастват до 400%, в случай че постоянно нарушаваме разпоредбите на пътя.

Кои прегрешения ще са най-солени?

За превишена скорост можем да получим до 4 „ малус ” точки, за алкохол под 1,2 промила – 7 точки, за неспазване на отдалеченост – 7 точки, а за нападателно шофиране – 7 точки. За алкохол над 1,2 промила, опиати и при злополука със съществени вреди точките са 10. Най-много – 19 точки, ще бъдат поставяни при ПТП с жертви или тежко ранени.



Според застрахователите този аршин е обективен, а купувачът към този момент ще би трябвало да ревизира освен техническото положение на автомобила, само че и застрахователното му досие в Гаранционния фонд, в случай че той се купува на остаряло. Шофьорите обаче не са съгласни да заплащат повече поради различен.



Първата година след влизане в действие на системата всички ще стартират от нула точки и от базовата цена на застраховките си, без значение дали са имали нарушавания, или произшествия до момента. Дори цената за „ Гражданска отговорност ” да се усили за някои водачи, в застрахователния отрасъл подписаните наложителни полици няма да са по-малко. За компаниите пък правилото ще е друго. Системата „ Бонус-малус ” няма да се ползва за държавните и общинските коли, оповестява Нова.

Системата ще бъде позитивна за всички водачи, които са изрядни на пътя. Това обаче ще става поетапно. До понижението от 25% на цената на „ Гражданска отговорност ” те ще могат да стигнат, в случай че 7 години са карали без нарушавания. Тоест всяка година, в която лидерът кара като съблюдава закона, той ще минава в по-нисък клас, а с това ще пораства и отстъпката му.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР