По скандален начин приключи състезанието на 19,8 км от Европейското

...
По скандален начин приключи състезанието на 19,8 км от Европейското
Коментари Харесай

Скандал на Европейското: Отнеха титлата на Беломъжев

По абсурден метод завърши надпреварата на 19,8 км от Европейското състезание по ски-ориентиране при мъжете, което се организира в местността " Старина " край Юндола. Първоначално за победител бе избран българинът Станимир Беломъжев. Преди това съдиите пък декласираха шведът Ерик Рост. Скандинавецът бе по-бърз с 51 секунди от Беломъжев, само че се оказа че не e спазил условието да се означи на една от контролните точки. Нарушението на Рост бе задоволително изискване за декласирането му. Подобна бе и практиката с останалите състезатели до този миг на шампионата.
Шведът Ерик Рост получава информация по телефона за решението на съдиите

От треньорския щаб на Швеция стремително подадоха контестация, която необичайно за какво и по какъв начин бе почетена от съдиите.

Вероятно лобито, което имат скандинавците в международната федерация натежа в интерес на състезателя на „ Тре крунур “, разясниха огорчени от решението от българска страна. 

По този метод Ерик Рост бе възобновен на първото място на дългата отдалеченост, която в ски-ориентирането е известна още като маратонската. Шведът преодоля трасето за 93:48 минути.

Сребърното отличие остана за Станимир Беломъжев. Световният ни първенец от Красноярск изпревари с 8 секунди бронзовият медалист Ойвин Ватердал от Норвегия. Това е втори орден за 29-годишният ни национал от шампионата. Беломъжев завоюва и бронзово отличие от междинната отдалеченост.
Ерик Рост метри преди да финишира на дългата отдалеченост от 19,8 км

Изненадващо без орден от дългата отдалеченост остана Русия. 14-кратният международен и 8-кратен европейски първенец Едуард Хренников се задоволи с четвъртото място, а пети остана сънародникът му Андрей Ламов, който е водач в международната класация.

Стартът на дългата отдалеченост при мъжете протече при рекордна горещина. Термометрите по време на надпреварата посочваха 28° C.

Днес е последният спортен ден от Европейското състезание по ски-ориентиране. Шампионатът ще завърши с щафетите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР