По-силен от всякога новият Land Rover Defender е стъпка по-близо

...
По-силен от всякога новият Land Rover Defender е стъпка по-близо
Коментари Харесай

Новият Defender премина през екстремни изпитания в Кения

По-силен от всеки път новият Land Rover Defender е стъпка по-близо до серийно произвеждане, откакто мина сполучливо през редица предизвикателни терени в Кения, като част от програмата за запазване на лъвовете в Африка. Прототипът на Defender беше екипиран с повдигнато въздушно окачване и беше дегизиран с неповторим камофлаж, създаден особено за локалната местност.

В резерват Борана, Кения, новият Defender спомогна за десетки интервенции за следене на лъвовете, като транспортира консумативи на територия от 14 000 хектара. Уникалната тестова стратегия даде опция на екипа на организация Тъск (фондация за опазване на дивия живот в Африка), да подложи най-емблематичния Land Rover на голям брой рискови провокации. Теглейки тежко натоварени ремаркета, новият Defender с лекост мина през пълноводни реки и скални образования. Прототипният модел спомогна и за промяната на проследяващите устройства на осем лъва.

Терените на резерват Борана включват ниски равнини, дълбоки издълбани от гуми пътища, стръмни скалисти скатове, кални речни крайбрежия и гъсти гори, което даде опция на новия Defender да потвърди своите безкрайни и неограничени благоприятни условия. В тази връзка Ник Колинс, шеф серийни модели в Jaguar Land Rover, информативно показа: „ Постоянно напредваме с резултатите от тестванията и се доближаваме от ден на ден към серийно произвеждане. Работата с сътрудниците ни от Тъск оказа помощ да съберем доста потребна инфомрация и данни за представянето на Defender. Теренът в резерват Борана включва необятна гама от предизвикателни терени, които го вършат съвършеното място, с цел да обогатим знанията си за него в най-екстремните условия.”

Land Rover е формален сътрудник на организация Тъск от 15 години, като задачата пред Defender в тази експедиция беше да спомогне за опазването на дивия живот на лъвовете в резерват Борана. Три четвърти от всички типове лъвове в Африка понижават своята популация и в този момент черните и бели носорози са доста повече от огромните котки. По-малко от 20,000 лъвове оцеляват в дивия свят световно – цифрите са спаднали от 200,000 през последния век.

Чарлз Мейхю, шеф на организация Тъск, от своя страна показа: “Тази година означаваме годината на лъва. Нашата цел е да разпространим обезпокоителния спад в популацията на тези животни в Африка. За наша наслада в резервата на Борана има голям брой лъвове, чиито придвижвания следим и следим, с цел да не влизат в битка с конкурентни мъжки в прилежащите общности. Новият Defender се вписа впечатляващо в комплицирания терен и безпроблемно прекоси дълбоки реки, като с лекост покори редица стръмни скални скатове.”

По-късно тази година следва формалната премиера на новия Land Rover Defender. Според най-реномираните автомобилни специалисти по света, това ще бъде най-успешният Land Rover модел, създаван в миналото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР