По силата на договора, подписан между "Булгаргаз" и "Газпром" в

...
По силата на договора, подписан между "Булгаргаз" и "Газпром" в
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Цената на природния газ може да бъде предоговорена

По силата на контракта, подписан сред "Булгаргаз " и "Газпром " в Санкт Петербург предишния месец, има параметри, съгласно които България може да предоговори цената на природния газ. Това предоговаряне може да се прави към този момент на всеки две години, а не както беше до момента – на всеки четири. За задачата обаче би трябвало да предоставим документално заявление, което да е добре стимулирано за смяна на цената. В тази връзка би трябвало да бъдат направени и обстойни разбори.

Това разяснява в утринния блок на Нова телевизия енергийният министър Теменужка Петкова.

Относно последните нападки на Путин към България министърът съобщи, че "Южен поток " към този момент е тематика в предишното.

,,Европейския съюз имаше проблем с "Южен поток " в региона на публичните поръчки и нарушаване на третия либерализационен пакет. Това би означавало нова наказателна процедура против България. Нашето обвързване е на първо място да подсигуряваме енергийната сигурност. В момента се правят съществени разбори, като нашия блян е да бъдем стратегически сложени върху газовата карта на Европа'', добави Петкова.

,,Цените за топлофикационни услуги се дефинира от КЕВР. Всеки може да се запознае с претекстовете на регулатора. Аз не мога да разясня политиката на КЕВР, защото това е самостоятелен орган'', показа още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР