По сигнала с раздаваните ваучери за аптека Марешки“ ОИК-Добрич е

...
По сигнала с раздаваните ваучери за аптека Марешки“ ОИК-Добрич е
Коментари Харесай

В Добрич разследват сигнал за предизборно раздаване на ваучери за аптека

" По сигнала с раздаваните ваучери за аптека „ Марешки “ ОИК-Добрич е сезирана още на 02.11.2019 със сигнал с вх. №325, по който тече следствие от органите на Министерство на вътрешните работи гр. Добрич ". Това се споделя в решение на ОИК – Добрич във връзка със сигнал, подаден от депутата от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев в качеството му на акредитиран представител на Местна коалиция ГЕРБ (СДС) за инспекция за престъпления на изборното законодателство.
В сигнала Манушев, който беше кандидат-вицепрезидент на Цецка Цачева, показва, че " посредством обява в обществената мрежа " Facebook " се цели втълпяване у жителите, че са раздавани ваучери за аптека " Марешки " и изказване за разпределяне на пари в МБАЛ-Добрич, като по този начин се е целяло очерняне на претендента на локална коалиция ГЕРБ (СДС).
От изборната комисия показват, че нямат пълномощия да се произнесат по по този начин подадения сигнал. По същия метод дава отговор ОИК и на различен сигнал на вицеадмирала – за обява в обществената мрежа, че са раздавани хранителни артикули и пропагандни материали в деня за размисъл за очерняне на претендента на локална коалиция ГЕРБ (СДС).
Сигнали в ОИК са подадени и от Местна коалиция ДБГ (ДБГ, Национална движение „Симеон Втори", ССД, ГН) за пропаганда от ръководител на секционна комисия, за водене на диалог на турски език сред зам.-председателка на секционна комисия и гласоподавател, както и за микробус с плакати на  местна коалиция ГЕРБ (СДС) с упомената марка, модел и регистрационен номер, който извозва хора до секция в учебно заведение „ Панайот Волов “ в Добрич. Тези сигнали са избрани от комисията като неоснователни заради липса на установени законови нарушавания на изборното законодателство.
На заместник-председателката ѝ е обърнато внимание от представители на ОИК да не беседва на непознат език с гласоподаватели и да не прави пропаганда, а и тя самата отчела, че не е трябвало да приказва на непознат език. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР