По сигнал за бракониерски лов край Благоевград работят служители на

...
По сигнал за бракониерски лов край Благоевград работят служители на
Коментари Харесай

Бракониерски лов край Благоевград, установяват участниците


По сигнал за бракониерски лов край Благоевград работят чиновници на полицията и Югозападното държавно дружество, нарушителите са открити, работата по случая продължава, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

На мястото на бракониерския лов са изоставени четири автомобила, участниците в лова, при който има убито диво прасе, са избягали. В момента чиновници на Служба „ Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) ” към ОД Министерство на вътрешните работи откриват съпричастността на четирима обвинени към действието.

Вчера, 28 ноември, към 15.30 часа, на тел. 112 е обявено за нелегално ловуваща група сред селата Дренково и Лисия, община Благоевград. „ Веднага е образуван екип от чиновници на териториалното отделение на ЮЗДП за инспекция и завардване на пътищата. Извикани са и чиновници от работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) на Министерство на вътрешните работи Благоевград. При идване на място единият от екипите чува три изстрела. На терен са открити два автомобила „ Лада Нива ”, в единия от които е имало калъф от ловна пушка. В други два леки автомобила на асфалтовия път за с. Дренково също са открити калъфи от ловни пушки ”, оповестиха през днешния ден от пресцентъра на ЮЗДП.

След инспекция са открити притежателите на колите. От работа КОС/Контрол на рисковите средства/ са запечатани касите в домовете на обвинените ловджии за определяне на оръжията.

„ Не е открит отстрелян дивеч, само че има следи от убито диво прасе, а дирята, по която животното е влачено, е заметена с клони. Това откриха чиновници на „ ДГС Благоевград ”, които тази заран ревизираха мястото на отстрела сред селата Дренково и Лисия след сигнал за бракониерския лов ”, прецизират от пресцентъра на ЮЗДП.

По неофициална информация измежду участниците в противозаконния лов са някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи и предприемач, и двамата от Благоевград. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР