По сигнал, че е руски шпионин, лидерът на „Възраждане“ Костадин

...
По сигнал, че е руски шпионин, лидерът на „Възраждане“ Костадин
Коментари Харесай

Лидерът на „Възраждане“ със забрана 10 години да влиза в Украйна

По сигнал, че е съветски разузнавач, водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов е получил 10 годишна възбрана да влиза в Украйна, удостовери самият той на брифинг пред публицисти.

На страницата си във Facebook депутатът се похвали на 4 март, че е посетил наши сънародници в Тараклийския регион в Молдова и е имал срещи с локални български организации. След това дружно с ръководителя на районния съвет на Тараклия Иван Паслар Костадинов е пътувал до Болград, Украйна.

Костадинов описа на публицисти, че минал границата сред Молдова и Украйна без проблем. Той оставил колата си в Молдова и не споделил даже на фамилията си кои места ще посети.

Вече на територията на Украйна българският политик схванал, че го търсят военно-граничната, полицейската и Службата за сигурност на Украйна.

По-късно Костадинов е стоял обкръжен от четирима бойци близо час. На едно от питанията му било казано, че имали информация, че е ръководител на проруска партия в България.

„ Стана ми ясно защо. Това е доста съществено нарушаване на законите в Украйна, където работи изключително състояние и надлежно това обвиняване е еднакво на смъртна присъда “, изясни Костадинов. Охраняващите го са прецизирали, че нашето разузнаване е подало информация.

„ Бях сниман неколкократно. Казаха, че от СБУ са ги предиздвикали да снимат по какъв начин ми връчват паспорта, по какъв начин ме изкарват отвън границата “, уточни Костадинов. Задържалите го военни са прецизирали на разлъка, че българският народен представител би трябвало да се радва, че се е разминал единствено с това, тъй като като съветски сътрудник е трябвало да бъде разстрелян.

„ Дали са им информация и то не от някой инцидентен човек, а от българското разузнаване. Не мога да схвана моята страна, която ме съобщи и безусловно ми подписа смъртната присъда “, засегнат е водачът на „ Възраждане “.

На въпрос от кое място е тръгнала информацията, Костадинов уточни ДАР.

„ Знаете ли, че откогато съм се прибрал, това беше преди минути, не спирам да приказвам и да диря информация дали хората, с които съм се видял, са живи. Има ли изобщо визия този изменник, който е изпратил тази информация, че не просто е рискувал моят живот? Аз съм политик и не ме е боязън. Но това, че рискуваш живота на други български жители, е изменничество от най-висша степен “, безапелационен е Костадинов. Той разгласи, че партия „ Възраждане “ стартира акция за набиране на филантропична помощ, която ще бъде пренасочена към българската общественост в Тараклия. По думите му регионът е безпаричен и има липса на медикаменти, детски храни, пюрета, пелени, брашно.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР