По-широк контрол в черноморските ни курорти през летния сезон, защото

...
По-широк контрол в черноморските ни курорти през летния сезон, защото
Коментари Харесай

Вицепремиерът Каракачанов: Слънчев бряг не е казарма

По-широк надзор в черноморските ни курорти през летния сезон, тъй като те са лицето на България, без обаче това да пречи на туристите. За това се разгласи в Бургас вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той дойде в града, с цел да взе участие в церемонията по връчване на знамето на ученическия гвардейския отряд и тамбурмажора на оркестъра към Професионална гимназия по електротехника и електроника " Константин Фотинов ".
 
След формалната част пред кореспондент на Дарик-Бургас Каракачанов разяснява и настоящите събития в Слънчев бряг - среднощното ликвидиране на хазартния необут Коста Николов и възобновената акция на вицепремиера Валери Симеонов против високите децибели в заведенията в туристическия комплекс.
 
Не за пръв път при започване на сезона Слънчев бряг се трансформира в сцена на престъпни прояви, разяснява Каракачанов. Той изрази убеденост, че Министерство на вътрешните работи ще предприеме всички нужни ограничения освен в курорта, само че и по цялото Черноморие, с цел да има по-малко сходни произшествия. Каракачанов обаче е безапелационен, че " човек идва в Слънчев бряг, с цел да се радостни, а не с цел да бъде въдворяван казармен ред и военна дисциплинираност ".

" Винаги е належащо да има надзор, без това да пречи на жителите, почиващите и туристите. Няма по какъв начин да въведем комендантски час. В казармата има вечерен час, ред и дисциплинираност, само че това не е казарма, а курорт ", разяснява вицепремиерът.
 
Той бе внимателен в коментара си за възобновената акция на вицепремиера Валери Симеонов против шума в летните заведения в Слънчев бряг. По думите му обаче въпреки всичко би трябвало да се следи за спазването на реда: " Трябва да има някакъв ред във връзка с музиката, само че аз не го одобрявам като вечерен час, след който да спираш музиката на всички места. Все отново хората си взимат отпуска и идват да се веселят. Има избрани заведения, освен в Слънчев бряг, а и в други курорти, където след 12 часа прекомерно мощната музика пречи на другите да почиват, само че мисля, че това може да се уреди с една разпоредба ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР