По съкратената процедура да се гледа делото за убийството на

...
По съкратената процедура да се гледа делото за убийството на
Коментари Харесай

По съкратената процедура гледат делото за убийството на Нягол във варненски мол

По съкратената процедура да се гледа делото за убийството на Нягол Петров във варненския мол. Това изиска отбраната на подсъдимите охранители, упрекнати за убийството, по време на днешното разпоредително съвещание.

Съдът позволи разглеждане на делото по съкратената процедура, като в този случай подсъдимите признават напълно обстоятелствата , изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и са съгласни да не се събират доказателства за тези обстоятелства. Съдебната процедура демонстрира, че при разглеждане на дело по съкратената процедура наказването може да бъде понижено с 1/3-та.

 Постоянен арест за охранителите, пребили до гибел 52-годишния Нягол
Постоянен арест за охранителите, пребили до гибел 52-годишния Нягол

Побоят е станал в постройката на Гранд МОЛ Варна, конфискувани са записите от камерите

Адвокатите на охранителите желаеха да бъдат изменени ограниченията за неотклонение по отношение на Ангел Н. (сега на 28 година от Кърджали) и Красимир Д. (сега на 26 година от Ямбол) и Цветан М. (сега на 23 година от Варна). Варненският областен съд не почете настояването на отбраната и остави в действие ограниченията " задържане под стража ".

 Нов арбитър ще гледа делото за ликвидиране в Гранд мол
Нов арбитър ще гледа делото за ликвидиране в Гранд мол

Нягол Петров беше погубен от охранители

Убийството на Нягол Петров беше осъществено на 14 март 2015 година във варненския Гранд мол.
Според събраните по делото доказателства Нягол жи.веел в едно домакинство дружно с майка си, с брат си и брачната половинка му във Варна. Имал тежко пострадване на дясната ръка и психологично заболяване, което лекувал с лекарства . Независимо от това, той полагал грижи за болната си майка. Често денем се разхождал към и в постройките на Автогара-Варна и Гранд мол.

На 14 март преди 3 години подсъдимите Ангел Н . (сега на 28г. от Кърджали) и Красимир Д. (сега на 26г. от Ямбол) от охранителната компания " Джи Ем секюрити " били известени по телефона от началника на промяната, че на тяхното равнище има лице с тип на клошар, което просело пари. Било им разпоредено да го изведат от постройката.

Охранителите отвели Нягол на " равнище -1 ", пред залата за видеонаблюдение и му задали въпроси свързани с повода за визитата в постройката и положението в което се намирал повлияно ли е от използването на алкохол. Постепенно двамата подсъдими з апочнали да стават нападателни, като почнали да бутат и да дърпат мъжа, за да го откажат от бъдещи визити в мола .

Имало мълчешком предписание измежду охранителите, лица с недобър външен тип или във очевидно пияно положение да бъдат " респектирани ", по-късно да бъдат извеждани отвън постройката, напомнят от съда. Респектирането целяло лицата, по отношение на които се ползва да се въздържат от бъдещи визити .

Според обвиняването точно пред залата за видеонаблюдение охранителите нанесли побой на жертвата. През това време охранителят Ангел снимал с мобилния си телефон някои от издевателствата. При всеки опит на жертвата да избяга от охранителите, побоят над него продължавал . Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на следствието е отчела над 57 удара по тялото на убития, довели до гибелта на Нягол .

 Делото за убийството на бития в мол Нягол стартира още веднъж
Делото за убийството на бития в мол Нягол стартира още веднъж

Вдин от правосъдните заседатели е и общински консултант.

Припомняме, ден по-рано стана ясно, че днешното дело ще бъде гледано от нов правосъден състав на Варненския областен съд . Убийството на Нягол П. беше осъществено в Гранд мол преди 3 години. Делото бе върнато за ново разглеждане от въззивната инстанция в края на януари тази година.

На 19 юни 2017г. Варненският областен съд призна за отговорни тримата охранители . Съдът им наложи следните санкции: 18 година " отнемане от независимост " за Ангел Н., 16 година " отнемане от независимост " за Красимир Д. и 15г. " отнемане от независимост " за Цветан М.

В митинга си от прокуратурата упорстваха за присъда, която да е в размер на 20 години " отнемане от независимост " - оптималния размер, очакван от закона. Подсъдимите желаеха също нов развой пред първата правосъдна инстанция, където чакат по-ниски или оправдателни присъди.

Определените ограничения за неотклонение могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Апелативен съд - Варна . Следващото правосъдно съвещание е планувано за 17 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР