По съкратена процедура, с разпит само на двама свидетели и

...
По съкратена процедура, с разпит само на двама свидетели и
Коментари Харесай

Извънредна новина за разстрела на бизнесмена край Сливен

По съкратена процедура, с разпит единствено на двама очевидци и едно експерт ще се организира делото за убийството на сливенския предприемач Стоян Стоянов, стана ясно на финала на разпоредителното съвещание в сливенския областен съд, написа " Монитор ".

Заседанието, което се чака да завърши с неоправдателна присъда, е планувано за 12 май. На подсъдимата пейка е 36-годишният гражданин на село Панаретовци Иван Господинов Георгиев, който бе арестуван през август м.г. откакто на 21 юли в изсъхнал напоителен канал, покрит с дърва бе намерено тялото на жертвата.

При аутопсия на натрупа бяха открити 7 патрона, тялото е било влачено над 100 метра, с цел да бъде прикрито във вадата. В хода на досъдебното произвеждане е открито, че стрелецът е поставил силиконови ръкавици, за не остави следи на мястото на престъплението.

Трупът на 45-годишния мъж, който имал овощни градини в землищата на няколко села, бе открит убит със 7 патрона към 6,00 часа на 21 юли под купчина сухи клони. Смъртта е настъпила към 13,30-14,00 часа предния ден, стрелбата е била осъществена с преправен в военен газов револвер Байкал, стрелецът е била на разстояние от метър-метър и половина.

Куршумите са били разпръснати по цялото тяло, два са заседнали в главата, единият е минал през сърцето. В установяването на причинителя се включиха топ-криминалистите както от Сливен по този начин и от Групово дело Национален парк, голямо подпомагане оказали от института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи, Научноизследователският институт по криминалистика и чиновници на РУ-Сливен, отдел " Разследване ", бранш " НТЛ ".

Проверени са били записите на всички видеокамери в голям радиус, защото имало сведения за напредване на подозрителен бус в региона по времето, когато Стоян е бил погубен. До причинителя се стигнало чак на 6 август, когато при претърсвания на негов парцел служителите на реда разкрили в една от кухините на оградата скрития там и раздрънкан на части револвер.

Повдигнатото обвиняване, в случай че бъде потвърдено в правосъдна зала се санкционира със затвор от 15 до 20 години, вероятен и пожизнен затвор без право на подмяна. На този стадий подсъдимият, който е с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “, отхвърля да признае събраните обстоятелства и условия по делото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР