По руската държавна телевизия водещи и гости продължават да тиражират

...
По руската държавна телевизия водещи и гости продължават да тиражират
Коментари Харесай

Руски медии пропагандират наратива за демилитаризиране на НАТО в Трета световна война

По съветската държавна телевизия водещи и посетители не престават да тиражират кремълски опорки, които в случай че не бяха жалки, само че и страховити фалшив вести, по-скоро биха звучали като вицове. В ефира на телевизионния канал „ Россия 1 “ съветската журналистка и водеща Олга Скабеева съобщи, че Русия може да демилитаризира НАТО. По нейните думи след приключването на „ специфичната военна интервенция “ на съветската войска в Украйна, както Москва назовава войната там, армията на Владимир Путин щяла да бъде принудена да „ демилитаризира “ НАТО в Трета международна война.

На 24 февруари съветската войска стартира пълномащабна война против самостоятелна и суверенна Украйна. В продължаващият повече от три месеца боен спор „ великата и непобедима “ войска на Владимир Путин беше разгромена от украинските сили в Киевска област, а в този момент е съсредоточила офанзивите си на изток, пробвайки се да овладее цялата Донецка област. Русия търпи големи провали и загуби в човешка мощ и военна техника. Започнала експанзията си с готовност да " демилитаризира " Украйна, в същина Русия досега сполучливо демилитаризира само личните си въоръжени сили.

Според систематизирани данни на щаба на украинската войска, оповестени на 28 май, „ великата съветска войска “ търпи цялостно проваляне, а митът, че е непобедима е изцяло развенчан. От тях излиза наяве, че руснаците са изгубили 30 000 души от персоналния си състав от участващите във войната. Не по-малко съществени са провалите, които украинската войска е нанесла върху съветската военна техника. Извадени от строй и са унищожени 1300 танка, 3258 бронирани бойни машини, 628 артилерийски установки, 203 ракетни системи за залпов огън, 2226 бойни автомобила, 207 самолета, 114 вертолета, 13 кораба, 48 установки със особено техническо съоръжение, 116 крилати ракети, 93 системи за противовъздушна защита.

Москва обаче отхвърля да разкрие действителния брой на загубите, които понася, тъй като се опасява, че може да обърне публичните настройки и да провокира неодобрение и протест измежду личния си народ против Русия поради мракобесната война. Не инцидентно в Руската федерация думата „ война “ е неразрешена, а всеки, който се разгласи срещу военната експанзия, бива задържан. От друга страна по съветските пропагандни канали Кремъл лъже руснаците, че войната върви по проект и че съветските бойци нападат единствено военни цели и „ нацисти “. И в случай че загатва за зародилите неизбежни обществени, стопански и финансови проблеми в страната – виновност за това имат Европейски Съюз и Съединени американски щати, които постановиха невиждани наказания на Русия, а редица огромни западни компании напуснаха съветските пазари.

Използвайки комфортният разказ, че Западът е най-големия зложелател на Русия, Кремъл насочва по формалната съветска телевизия послания, че има закани за Трета международна война. Да, Русия разполага с голям брой нуклеарни бойни глави, само че без тях обаче съветската войска е военно джудже в съпоставяне със страните от най-могъщия боен алианс в света НАТО, които превъзхождат съветските въоръжени сили във всеки един аспект. И макар, че НАТО неведнъж ясно акцентира, че няма да изпраща свои бойци в Украйна, точно с цел да се избегне директен боен конфликт с Русия, в Москва не престават с мръсната агитация и манипулативни внушения за Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО, които заплашвали сигурността и суверенитета на Русия. Затова не е изключено да се стигне до Третата международна война, с цел да отбрани Кремъл страната и своите жители.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР