По решение на Общинския кризисен щаб Община Бургас ще закупи

...
По решение на Общинския кризисен щаб Община Бургас ще закупи
Коментари Харесай

Община Бургас ще закупи 10 кислородни концентратори за нуждите на болницата

По решение на Общинския спешен щаб Община Бургас ще закупи 10 кислородни концентратори за потребностите на УМБАЛ Бургас, заяви кметът Димитър Николов. Те ще бъдат мобилни и ще подкрепят работата на медиците при грижата им за пациенти, заболели от Коронавирус - 19.
Решението е взето по искане на УМБАЛ Бургас за нуждата от портативни апарати, които да бъдат употребени по отношение на потребностите в другите болнични отделения.
Кислородните концентратори съставляват машини, които извличат О2 от въздуха в помещението и го концентрират до по-висок % (до мечтаните стойности), като при потреблението им е належащо обезпечаването на задоволително добра вентилация на пространствата. Медицинска инсталация се употребяват за кислородотерапия на пациенти с ниско равнище на О2, като подкрепя дишането на пациентите. Чрез лечението с О2, пациентът получава обогатен с О2 въздух. По този метод се възвръща дишането, понижават се задуха и дихателните проблеми, и се усъвършенства цялостното здравословно положение на пациента.
Кметът на Община Бургас ще внесе на следващия ден изключителна докладна бележка, с която ще изиска да бъдат гласувани средства от общинския бюджет за нова здравна инсталация, защитни дрехи и защитни средства за лечебните заведения в Бургас. Той ще направи цялостен доклад за подхванатите дейности и изразходваните средства до този миг от бюджета на Общината и средствата от дарителската сметка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР