По решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна

...
По решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

По решение на Министерския съвет се отчуждават парцели - частна благосъстоятелност в землището на с. Габровица, община Белово, област Пазарджик. Те са нужни за реализацията на плана за рационализация на железопътната линия София - Пловдив, част от който е и построяването на нова жп гара Костенец. Средствата за обезщетяване на притежателите, респективно правоимащите лица на засегнатите парцели - частна благосъстоятелност, са за сметка на Национална компания „ Железопътна инфраструктура ". Решението може да се апелира пред административния съд по местонахождението на парцелите в 14-дневен период от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Министерският съвет одобри също по този начин решение за безплатно даване на парцели - обществена държавна благосъстоятелност за ръководство на Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски ". Осем парцела се дават безплатно на съображение член 15, алинея 2 и член 17, алинея 1 от Закона за държавната благосъстоятелност, по отношение на член 6, алинея 1 от Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност и т. 4 от Решение на Народното събрание за разкриване на висше военно учебно заведение с название „ Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски ", оповестено в Дъждовни води, бр. 34 от 23 април 2019 година Те се намират в гр. Долна Митрополия и са нужни активността и за осъществяване на функционалностите на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски ".

Правителството утвърди над 3 млн. лева за възобновяване на транспортни разноски на учителите

С друго свое Решение Министерският съвет разпореди на Агенцията за обществените предприятия и надзор да извърши приватизация посредством електронен търг на някогашния „ Почивно-творчески дом на Българска телеграфна организация ". Имотът, включващ здания частна държавна благосъстоятелност, е с повърхност 7118 кв. м. Той се намира на ул. „ Беловодски път " № 101 в м. „ Малък Раковец ", регион „ Витоша ". Приватизацията е по предложение на регионалния шеф на София, в чието ръководство е парцелът. Областната администрация не разполага с финансова и експертна опция да ръководи парцела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР