По решение на Изпълнителното бюро на БСП от 21 юли

...
По решение на Изпълнителното бюро на БСП от 21 юли
Коментари Харесай

Ръководството на БСП и на парламентарната група все пак ще се качи на Бузлуджа на 1 август

По решение на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия от 21 юли 2020 година на 1 август на Историческата поляна под връх Бузлуджа ще се означи 129-ата годишнина от проведеното социалистическо придвижване в България.

От 10.30 часа, членовете на Изпълнителното бюро, Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България”, управленията на общинските и регионални организации на Старозагорска и Габровска област ще поднесат венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

От 13.00 часа ще бъдат поднесени цветя и на Паметника на свободата на връх Шипка в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 142-ата годишнина от Освобождението на България.

В събота (25 юли) Българска социалистическа партия организира народен митинг-протест „ Бузлуджа 2020 “ пред Мивистерския съвет. Той стартира с шествие от площада пред храм-паметника „ Свети Александър Невски “ . Привържениците на Българска социалистическа партия минаха през улица „ Георги С. Раковски “ и бул. „ Княз Александър Дондуков “, а последната им цел е Министерския съвет, където в 11:00 часа стартира митингът. На него бяха поискани оставките на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев.

Събитието се организира в столицата, защото здравните управляващи не позволиха на социалистите да го проведат по традиция на връх Бузлуджа, въпреки че досегашният здравен министър Кирил Ананиев отхвърли да има възбрана, само че настоя да се съблюдават противоепидемиологичните ограничения.

Това не е първият път, в който съборът на Бузлуджа ще се организира в столицата. По време на антиправителствените митинги през 2013 година, митингът беше в поддръжка на държавното управление на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. "Да пренесем Бузлуджа в София! ", прикани на 27 юли 2013 година тогавашният водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев.

На 17 август същата година социалисти прекараха няколко часа пред Народното събрание, с цел да поддържат държавното управление, против което стачкуваха десетки. Тазгодишният събор в столицата беше под наслов „ Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР