По-реалистично е построяването на 7-и блок на АЕЦ Козлодуй, отколкото

...
По-реалистично е построяването на 7-и блок на АЕЦ Козлодуй, отколкото
Коментари Харесай

Енергийният министър: Няма инвеститори за АЕЦ Белене, по-реалистично е да построим нов блок в АЕЦ Козлодуй

По-реалистично е построяването на 7-и блок на АЕЦ " Козлодуй ", в сравнение с АЕЦ " Белене ", защото на този стадий е извънредно мъчно да намерим стратегически вложител за втора атомна централа. Това умозаключение направи в студиото на " Лице в лице " по bTV министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Петкова твърди, че няма проблем реакторите, предопределени за АЕЦ " Белене ", да бъдат употребявани за АЕЦ " Козлодуй ".

" Оборудването, което притежаваме и за което сме заплатили, няма спънка да бъде употребявано във вграждането на 7-и блок на АЕЦ " Козлодуй ", уточни енергийният министър.

Относно продажбата на ЧЕЗ на " Еврохолд " министър Петкова подсети, че министерството на енергетиката няма отношение към компанията и финансовите ѝ благоприятни условия.

" Комисията за енергийно и водно контролиране е този орган, който позволява или не позволява прехвърлянето на повече от 20 % от акциите в съответното сдружение ", означи тя.

На въпрос дали тече газ по " Балкански поток " министърът на енергетиката отговори позитивно и посочи, не страната ни не заплаща нищо, а получаваме единствено доходи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР