По разпореждане на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева проведе

...
По разпореждане на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева проведе
Коментари Харесай

Посланик Хопкинс даде висока оценка за толерантността на българския народ

По предписание на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева организира телефонен диалог с посланика на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.


По-късно дипломат Хопкинс бе извикана и на среща в Министерство на външните работи с и. д. общоприет шеф „ Двустранни връзки " на Министерство на външните работи Христо Полендаков. Той повтори безапелационната позиция, изразена към този момент от премиера Бойко Борисов, която осъди неприемливите ксенофобски прояви на група български почитатели по време на мача Англия-България.

Генералният шеф удостовери, че от българска страна са взети неотложно всички ограничения за разрешаването на случая, както от държавното управление, по този начин и от правоохранителните органи. Полендаков изрази страдание, че тези неприемливи прояви на дребна група хора откриха необятен отрицателен отзив в английските медии и доведоха до отрицателни квалификации във връзка с българския народ и страна.

Посланик Хопкинс даде високата си оценка за толерантността, присъща на българския народ.

По телефона пред вицепремиера Захариева и на срещата с шефа Полендаков английският посланик изрече своите положителни усещания и благодарности за бързата реакция на българското държавно управление по случая, които ще съобщи и на английското държавно управление.

Ема Хопкинс осведоми, че заместник-министърът по спорта, медиите и креативните промишлености Найджъл Адамс към този момент е изразил обществено позитивната оценка на английското държавно управление от реакцията на българското държавно управление този следобяд по време на чуване в английския Парламент.

Зам.-министър Адамс приветства и „ бързата реакция на българското държавно управление " в писмо до президента на УЕФА Александър Черефин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР