По разпореждане на окръжната прокуратура в Русе, полицията проверява къде

...
По разпореждане на окръжната прокуратура в Русе, полицията проверява къде
Коментари Харесай

10 години затвор заплашват мъжа, предизвикал взрива във Ветово

По предписание на окръжната прокуратура в Русе, полицията ревизира къде има нелегално съхранявани взривни субстанции в град Ветово. Тъй като става дума за субстанции под специфичен режим, ще се ревизира дали са изнесени от предприятието, което работи с взривни субстанции в района, от военното отделение наоколо или са добити по противозаконни канали. 51-годишният инженер, който през вчерашния ден пострада при гърмеж, към момента е в болница.

Ветово
 © БГНЕС
От дома на машинния инженер Митко Чухов, в чиято кола през вчерашния ден избухна тротиловата шашка, експерти от Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР) са иззели 20 кг взривни субстанции. Тепърва ще се обяснява от къде ги е взел и какво е щял да прави с тях. Той е работил в добивно дружество, а във Ветово има и военно отделение.
Николай Николов, наблюдаващ прокурор: Според неговите пояснения, тези взривни материали са събирани в интервала 1998-2010 година, когато той персонално е имал достъп до такива взривни материали. Ще бъдат тествани и канали за нерегламентирано престъпно придобиване и на тези взривни субстанции.
Минният инженер към момента е в болничното заведение, само че на следващия ден ще бъде изписан и вкаран в ареста. Обвинението против него е за придобиване и държане на взривни субстанции и предизвикателство на гърмеж, Заплашват го до 10 години затвор.
Димитър Денев - заместник-кмет на Община Ветово: Никой не е очаквал от него нищо такова, още повече че се знае, че това му е специалността. Той е архитект на взривни действия, т.е. с доста висока степен на допуск и на просветеност във връзка с взривните работи.
Според прокуратурата обяснява се още дали гърмежът е провокиран съзнателно мъж, дали е станал по нехайство или различен е поставил тротила в колата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР