По разпореждане на Окръжна прокуратура – Добрич в болницата в

...
По разпореждане на Окръжна прокуратура – Добрич в болницата в
Коментари Харесай

В болница са и другите 3 деца от семейството с починалото момченце в Кардам

По предписание на Окръжна прокуратура – Добрич в болничното заведение в регионалния град за наблюдаване са настанени и другите три деца от фамилията в добруджанското село Кардам, чието 9-годишно момченце умря, а двете му сестри са в Детско поделение за интензивно лекуване към Първа детска клиника в УМБАЛ " Св. Марина " – Варна. Тяхното положение е устойчиво.
По-рано през днешния ден от варненското лечебно заведение оповестиха, че положението на 11-годишното момиче е тежко, със засягане на сърдечния мускул и с заплаха за живота.
Смъртта на 9-годишното дете е настъпила малко преди среднощ на 27 октомври, а двете му сестрички са отведени в болничното заведение идващия ден. Семейството е обяснило, че вечеряли наденици, закупени от магазин в селото.
По предписание на Районна прокуратура – Генерал Тошево се ревизира храната, употребявана от фамилията, както и на комерсиалния обект, откъдето са закупени продуктите. Ще бъде тествана и храната в стола на главното учебно заведение " Христо Смирненски " в Генерал Тошево, където са учили три от децата, измежду които и умрялото момче.
Все още няма изясненост за повода за нещастието. Назначени са токсикологични експертизи. При аутопсията на умрялото дете не са открити забележими аргументи или увреждания на вътрешни органи, прецизират от Апелативна прокуратура – Варна.
Досъдебното произвеждане се управлява от Районна прокуратура – Генерал Тошево.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР