По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите Десислава

...
По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите Десислава
Коментари Харесай

МЗХГ: Сформирани са комисии за оценка на щетите от градушката в Карлово и Нова Загора

По предписание на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са образувани комисии за оценка на вредите от градушката в обитаемоте места край Карлово и Нова Загова. Това оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Представители на общинските аграрни служби стартират още на следващия ден обследвания на провалите. Те ще имат задача да опишат вредите на земеделските стопани, с цел да им бъдат изплатени в най-кратки периоди компенсации.

Утре засегнатите обитаеми места ще бъдат посетени от шефа на Областна дирекция Земеделие - Пловдив и шефа на Областна дирекция Земеделие - Сливен. За облекчение на засегнатите стопани е основана организация за подаване а заявки за обезщетение до кмета на обитаемото място.

От Изпълнителна организация за битка с градушките оповестяват, че в региона на село Каравелово и в региона на Нова Загора не са осъществявани противоградови дейности, защото те са отвън защитавана територия.

От Агенцията напомнят, че не се правят противоградови дейности и над обитаеми места. До края на месеца се чака да започва активността на новоизградената ракетна площадка и команден пункт в региона на Област Стара Загора - „ Тъжа”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР