По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде

...
По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде
Коментари Харесай

Министерството на туризма ще сезира прокуратурата за бариера пред плажовете на Русалка

По предписание на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде сезирана прокуратурата за ограничение на достъпа към плажовете на Русалка с платена преграда. За обстановката се получиха сигнали в общественото пространство, оповестиха от ведомството.

Компетентните органи би трябвало да ревизират дали са правомерни загражданията и кой ги е сложил за да ограничи достъпа към линията.

Плажовете са изключителна държавна благосъстоятелност и по закон достъпът до тях не може да бъде лимитиран. Общините са длъжни да обезпечат свободен и безвъзмезден пешеходен достъп на жителите до плажа.

По този мотив Министерството на туризма още веднъж изпрати писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева:

„ В сходство с пълномощията Ви по член 44, алинея 1, т. 8 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, е належащо да организирате осъществяването на условията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за обезпечаване на свободен и безвъзмезден достъп до морски плажове „ Русалка - дребен плаж “, „ Русалка - огромен плаж “, „ Русалка – Хелинга “, „ Русалка – Каяк “, „ Русалка – централен “, „ Русалка - Бейби плаж “, община Каварна, област Добрич, като за резултатите да уведомите Министерство на туризма “.

По мотив на постъпвали тъжби от жители Министерството на туризма и преди е правило инспекции и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до регионалния шеф на Добрич Красимир Кирилов, с които ги осведоми за недоволствата на жители и се изисква предприемане на дейности по подготвеност.

Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат регионалните шефове и в техните пълномощия е да подхващат ограничения против всички нарушавания по тези линии до влизането в действие на новия ЗУЧК.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР