По разпореждане на министъра на транспорта Росен Желязков е създадена

...
По разпореждане на министъра на транспорта Росен Желязков е създадена
Коментари Харесай

Заради учениците засилват проверките на автомобилните превози

По предписание на министъра на превоза Росен Желязков е основана организация за усилване на контрола на автомобилните транспорти на пасажери и товари по отношение на идните празници и първия образователен ден. Това съобщи изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски на брифинг в Министерство на вътрешните работи за показване на плануваните ограничения от виновните институции заради предстоящото нарастване на придвижването по пътищата през почивните дни. „ В дните 5, 6 и 8 септември 2019 година ИА „ Автомобилна администрация “ ще концентрира екипи в регионите на автогари, жп гари, летища и други, където се чака да има максимален пътникопоток.

" На 7 септември 2019 година ще има дежурни екипи, които при нужда ще бъдат в подготвеност за осъществяване на пътен надзор “, разгласи Бойко Рановски. Той посочи, че инспекторите на ИА „ Автомобилна администрация “ ще ревизират за нарушавания, свързани с техническото положение на транспортните средства и спазването на нормативните условия при осъществяването на публичен транспорт на пасажери и товари. По думите му ще се следи и за съществуване на предпазни колани в рейсовете, извършващи транспорти над 30 километра в едната посока.

Инспекторите от ИА „ Автомобилна администрация “ ще бъдат в непрекъсната връзка с органите на Министерството на вътрешните работи и Агенция „ Пътна инфраструктура “ за съгласуване на дейностите, както и за осъществяване на взаимен надзор.

Бойко Рановски съобщи още, че сега се ревизират компаниите, извършващи транспорт на деца и възпитаници. „ За да повишим сигурността преди началото на новата образователна, по предписание на министър Росен Желязков, от 1 до 27 септември текат инспекции на рейсовете, с които ще се правят транспорт на деца и възпитаници. Контролът ще обхване техническото състояние; външния вид; съществуването на годен периодически механически обзор и издадено уверение за спомагателен обзор на оборудването. Следи се за правоспособността на водачите – възраст, стаж като лидер на рейс, както и всички нужни документи за осъществяването на транспорта “, сподели Бойко Рановски.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР