По разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов, Държавната агенция

...
По разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов, Държавната агенция
Коментари Харесай

Започват проверки на язовирите заради обилния снеговалеж

По предписание на министъра на стопанската система Емил Караниколов, Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) ускорява екипите осъществяващи надзор на язовирите и оборудванията към тях, и организира изключителни инспекции на проблематичните водоеми.
Мерките се постановат поради изобилните снеговалежи и заплахата от внезапно повишаване на водните размери от тяхното размразяване, оповестиха от ДАМТН.

При нужда има подготвеност да се командироват спомагателни чиновници в райони с по-висок евентуален риск и въвеждането на 24-часови наряди. Активиран е и изключителният щаб, който ще работи непрекъснато в централата на организацията до нормализиране на обстановката. Поддържа се и непрекъснат контакт с представителите на локалната власт, като са известени и всички регионални шефове за завишаване на вниманието към водоемите на тяхна територия.

ДАМТН моли притежателите на язовири да наблюдават с нараснало внимание положението на ръководените от тях водоеми и при нужда навреме да алармират организацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР