По разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов, Държавната агенция

...
По разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов, Държавната агенция
Коментари Харесай

Спешни проверки на язовирите в страната заради обилния снеговалеж

По предписание на министъра на стопанската система Емил Караниколов, Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) ускорява екипите осъществяващи надзор на язовирите и оборудванията към тях, и организира изключителни инспекции на проблематичните водоеми. Мерките се постановат поради изобилните снеговалежи и заплахата от внезапно повишаване на водните размери от тяхното размразяване, оповестиха от ДАМТН.

 © Българска телеграфна агенция
При нужда има подготвеност да се командироват спомагателни чиновници в райони с по-висок евентуален риск и въвеждането на 24-часови наряди. Активиран е и изключителният щаб, който ще работи непрекъснато в централата на организацията до нормализиране на обстановката. Поддържа се и непрекъснат контакт с представителите на локалната власт, като са известени и всички регионални шефове за завишаване на вниманието към водоемите на тяхна територия.

ДАМТН моли притежателите на язовири да наблюдават с нараснало внимание положението на ръководените от тях водоеми и при нужда навреме да алармират организацията.
Още по тематиката България в клопката на зимата
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР