По разпореждане на министър Росен Желязков сме създали организация за

...
По разпореждане на министър Росен Желязков сме създали организация за
Коментари Харесай

Росен Желязков разпореди засилване на контрола на автомобилните превози за предстоящите празници и първия учебен ден

По предписание на министър Росен Желязков сме основали организация за усилване на контрола на автомобилните транспорти на пасажери и товари по отношение на идните празници и първия образователен ден. Това съобщи изпълнителният шеф на ИА "Автомобилна администрация " Бойко Рановски на брифинг в Министерство на вътрешните работи за показване на плануваните ограничения от виновните институции заради предстоящото нарастване на придвижването по пътищата през почивните дни, представен в известие от МТИТС.

"В дните 5, 6 и 8 септември ИА "Автомобилна администрация " ще концентрира екипи в регионите на автогари, жп гари, летища и други, където се чака да има максимален пътникопоток. На 7 септември 2019 година ще има дежурни екипи, които при нужда ще бъдат в подготвеност за осъществяване на пътен надзор ", е оповестил Бойко Рановски. Той е прецизирал, че инспекторите на ИА "Автомобилна администрация " ще ревизират за нарушавания, свързани с техническото положение на транспортните средства и спазването на нормативните условия при осъществяването на публичен транспорт на пасажери и товари. По думите му ще се следи и за съществуване на предпазни колани в рейсовете, извършващи транспорти над 30 километра в едната посока.

Инспекторите от ИА "Автомобилна администрация " ще бъдат в непрекъсната връзка с органите на Министерството на вътрешните работи и Агенция "Пътна инфраструктура " за съгласуване на дейностите, както и за осъществяване на взаимен надзор.
Бойко Рановски е споделил още, че сега се ревизират компаниите, извършващи транспорт на деца и възпитаници. За да повишим сигурността преди началото на новата образователна, по предписание на министър Росен Желязков, от 1 до 27 септември текат инспекции на рейсовете, с които ще се правят транспорт на деца и възпитаници, е показал той. Контролът ще обхване техническото положение, външния тип, съществуването на годен периодически механически обзор и издадено уверение за спомагателен обзор на оборудването. Ще се следи също по този начин за правоспособността на водачите - възраст, стаж като лидер на рейс, както и всички нужни документи за осъществяването на транспорта, е уведомил Бойко Рановски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР