По разпореждане на министър-председателя, в качеството си на вицепремиер свиках

...
По разпореждане на министър-председателя, в качеството си на вицепремиер свиках
Коментари Харесай

Ситуацията със състоянието на язовирната система в страната е под контрол

По предписание на министър-председателя, в качеството си на вицепремиер свиках оперативка, с цел да срещнем обществото със положението, в което се намира язовирната система, в изискванията на топенето на снеговете и дъждовете, които покачват равнищата на реките.

Ситуацията е под надзор. Това съобщи заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов след съвещанието довечера в Министерството на защитата по въпроси, свързани със положението на язовирната система в страната, оповестяват от пресцентъра на Министерство на защитата.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов уточни, че всички представители на министерствата на вътрешните работи, стопанската система, екологията, енергетиката, земеделието и районното развиване и благоустройство, са докладвали за положението на тези язовири, които са в тяхна ведомствена подготвеност.

„ Ситуацията е под надзор, като се изключи община Хайредин, където е имало проблеми, само че те са овладени ", акцентира той.

Министерството на защитата е квалифицирано и при нужда може да включи в дейностите в помощ на популацията 16 модулни формирования със профилирана техника в петте зони, на които е разграничена страната, сподели още вицепремиер Каракачанов. В подготвеност са и хеликоптери от състава на Военновъздушни сили, при положение, че се наложи да се проведат животоспасяващи интервенции.

По отношение на ограниченията, които са взети, уточнения направи комисар Николай Николов - шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерството на вътрешните работи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР