По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов служителят на Правителствената информационна

...
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов служителят на Правителствената информационна
Коментари Харесай

Уволниха правителствен служител, ударил журналист по време на събитие

По предписание на министър-председателя Бойко Борисов служителят на Правителствената осведомителна работа Любомир Методиев е освободен от служба.

Причина за освобождението му е случай, станал по време на визитата на премиера Бойко Борисов на археологическите разкопки на могилата Малтепе край пловдивското село Маноле. При опит Любомир Методиев да изведе публицистите от могилата блъснал по ръката с микрофон журналистката Елена Крумова, пристигнала да отразява събитието.

По разкази на други публицисти те попитали Методиев за какво протяга ръка на сътрудник, а той дал отговор, че му е омръзнало да приканва публицистите да слязат. На настоятелните им апели да се извини не го направил. Журналистката си тръгнала смутена от събитието. По-късно Любомир Методиев поднесъл своите извинения на Елена Крумова. Публикува и известие в профила си във Фейсбук: " По време на мероприятие край село Маноле, Пловдивско, без грам предумисъл нараних сътрудника от в. " Монитор " Елена Крумова, за което желая да се ИЗВИНЯ НАЙ-СЪРДЕЧНО. Още един път наблягам, че в постъпката ми нямаше грам предумисъл. Колега, приемете моето откровено опрощение ".

Въпреки общественото опрощение на Любомир Методиев от Правителствената осведомителна работа обявиха, че не могат да си разрешат да бъдат обвързани с този случай.

" Подобно държание и отношение към представителите на медиите е недопустимо и е в несъгласие с правилата на работа на Правителствената осведомителна работа ", се показва още в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР